SEGRE

LLEURE FESTES

Suspensió final de les firetes a les Festes de Tardor

Acord entre Paeria i firaires, ja que la Covid fa impossible garantir-ne el funcionament

Les firetes al recinte de l’antiga Hípica durant les Festes de Tardor de l’any passat.

Les firetes al recinte de l’antiga Hípica durant les Festes de Tardor de l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria i l’Associació de Firaires de Lleida han acordat que finalment no hi haurà firetes durant les Festes de Tardor per la incertesa que genera la pandèmia de la Covid-19. “No hi ha una seguretat al 100% que les atraccions puguin funcionar durant la festa major, tenint en compte el risc que hi ha actualment amb l’aparició de nous casos de Covid als centres educatius”, va assenyalar el president de l’entitat, Hugo García, que va afegir que “desplegar i instal·lar les atraccions i el material necessari comporta unes despeses i no hi ha garanties que ens surti viable econòmicament”.

Després que el 4 de setembre finalitzés el termini de presentació d’ofertes per a l’adjudicació de les parcel·les del recinte de les firetes, quan només es van presentar dos atraccions al concurs, la Paeria va decidir suspendre-les, al veure-les inviables.

L’associació i Paeria s’han citat a negociar un model de gestió del recinte per al maig

Posteriorment, l’ajuntament i l’associació van iniciar una sèrie de converses per intentar celebrar-les.

Tanmateix, una vegada analitzada a fons la situació amb el sector, s’ha cregut oportú i prudent posposar les firetes fins a les pròximes Festes de Maig. “Hem acordat que a l’octubre ens reunirem per preparar el model de gestió del recinte”, va afirmar García.

L’associació té 66 membres, que porten set mesos sense treballar. “Només tenim l’ajuda per a autònoms, però molts estan arruïnats i hi ha els que han hagut de recórrer als serveis socials”, va lamentar García, que va confiar a poder tornar a treballar el 2021.

tracking