SEGRE

ESNOTICIA

Aprovat per començar

Famílies, docents i alumnes valoren així la primera setmana del que serà el curs escolar més inèdit, encara que alguns protocols generen confusió || Vuitanta estudiants ja estan confinats arran de la detecció de dos casos més al col·legi Cervantes, però només representen el 0,12% de l'alumnat

Normalitat a les Escoles Especials - Les Escoles Especiales Llar de Sant Josep de la Diputació de Lleida han començat amb normalitat el curs i l’equip directiu i el professorat s’han mostrat molt satisfets. Aquest any, les Escoles Especials c ...

Normalitat a les Escoles Especials - Les Escoles Especiales Llar de Sant Josep de la Diputació de Lleida han començat amb normalitat el curs i l’equip directiu i el professorat s’han mostrat molt satisfets. Aquest any, les Escoles Especials c ...DIPUTACIÓN DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera setmana del curs escolar més inèdit a causa de la pandèmia de la Covid ha sortit millor del que es pensaven famílies i docents, tot i que encara tocarà acostumar-se a alguns protocols. Aquests primers dies s’han saldat amb cinc grups estables aïllats, uns vuitanta alumnes de la província de Lleida, però només són un 0,12% dels 64.210 que han iniciat el curs entre Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional.

L’últim i quart col·legi afectat és el Cervantes, que divendres va aïllar 14 nens d’un grup de P3 i P4 i nou d’una altra classe de primer i segon de Primària, després que dos germans donessin positiu de la Covid. També hi ha set docents afectats, però no serà necessari substituir-los. Salut va ser divendres a l’escola amb una unitat mòbil a fer les PCR a tots. Els altres centres afectats amb grups aïllats són l’institut Joan Oró –un de segon d’ESO–, el col·legi Mater Salvatoris –un de tercer d’ESO– i el d’Almenar –un de segon de Primària.

Membres de la junta de personal docent van fer una crida a la calma i van destacar que hi ha hagut molt pocs grups afectats, encara que van assenyalar que n’hi haurà més. “El risc zero no existeix, però demanem serenitat a les famílies.”

Malgrat la incertesa que hi havia amb els més petits sobre el distanciament i la mascareta, diversos mestres van subratllar “la bona capacitat d’adaptació que tenen”.

Tanmateix, des de la junta van explicar que el que els han traslladat diversos docents és que “és impossible el distanciament amb ràtios tan altes i que es produeixen aglomeracions a les entrades i sortides”. També van coincidir amb famílies que els protocols sobre quan sorgeix un positiu encara no està clar i que Educació ha de solucionar-ho. Al principi l’aïllament del grup era automàtic i ara ja no.

tracking