SEGRE

Famílies, docents i alumnes de Lleida valoren així la primera setmana de curs

Família Santallusia i Cabestany

Família Santallusia i Cabestany

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera setmana del curs escolar més inèdit a causa de la pandèmia de la Covid ha sortit millor del que es pensaven famílies i docents, tot i que encara tocarà acostumar-se a alguns protocols. Aquests primers dies s’han saldat amb cinc grups estables aïllats, uns vuitanta alumnes de la província de Lleida, però només són un 0,12% dels 64.210 que han iniciat el curs entre Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional.Famílies, docents i alumnes valoren així la primera setmana del que serà el curs escolar més inèdit, encara que alguns protocols generen confusió.

«La tornada ha estat una mica estranya, però estic contenta d’estar amb els amics»

Aina Folch Guardiola. 10 anys. Pompeu Fabra de Mollerussa

“La tornada a l’escola ha estat una mica estranya aquests primers dies i per diversos motius. Per exemple, no podem entrar al col·legi sense que ens prenguin la temperatura a tots i tots els dies, portem la mascareta tota l’estona, estem distanciats entre nosaltres i no ens podem barrejar amb nens d’altres classes ni al pati.” “Respecte a la mascareta, sé que em protegeix de possibles contagis però provoca molta calor. A més, molesta i no se sent gaire bé el que diu tant la professora com els altres companys de la classe, però suposo que ens hi anirem acostumant a poc a poc amb el pas dels dies”, assenyala. “Cada vegada que entrem i sortim de les aules ens hem de posar el gel hidroalcohòlic i després ens queden les mans molt enganxoses i això també és un destorb. Però, malgrat tot, estic molt contenta d’haver tornat a veure els meus amics!”

«Cal evitar que els nens tinguin por del virus»

Família Santallusia i Cabestany. El Palau d’Anglesola

Laura Santallusia és infermera al CAP de Mollerussa i Jordi Cabestany treballa a l’Escola del Treball a Lleida. Tenen dos fills, el Blai, de 5 anys, i l’Alba de 4. “Al principi estàvem preocupats, perquè no sabíem com seria l’inici de curs, però els nens tenien ganes de tornar a l’escola i ara estan molt contents. A més, a l’estiu ja van participar en tallers, per la qual cosa estan més preparats per tornar a la nova rutina.” “Ens hem hagut d’adaptar laboralment als nous horaris i hi ha coses, com l’ajuda que rebíem dels nostres avis a l’hora de cuidar els nens, que s’han de qüestionar. No s’ha d’oblidar en la prevenció del virus i la gent hi té una part de responsabilitat. Tot i així, cal transmetre els nens a no tenir por. El virus ha vingut per quedar-se i hem de conviure amb ell, però ara el coneixem més i tenim més eines per afrontar-lo.” D’altra banda, la Laura també remarca que, “com a infermera, vaig tenir por a l’inici de la pandèmia, perquè hi havia molta incertesa, però des que tenim equips de protecció hi ha més calma a l’hora d’atendre el públic. Ara és necessari seguir i adaptar-se a aquesta nova normalitat”.

«L’escola ho fa bé i nosaltres ens aïllem a la tarda»

Pep Graell, Susana Sánchez, Lola i Berta. Pares dos alumnes de l’escola Mossèn Albert Vive s de La Seu d’urgell

La família Graell Sánchez està satisfeta amb els protocols de seguretat que segueixen a l’escola, que els ajuden a sentir-se segurs. Per ser conseqüents amb la situació, decideixen no anar al parc a la tarda i s’aïllen a casa com a mesura de prevenció. “L’escola ho està fent bé i nosaltres també volem fer-ho bé”, opina el pare, Pep. “És cert que el primer dia va ser caòtic però no s’ha d’obviar que la situació és nova per a tothom”, assenyala i indica que “estàvem a l’expectativa per veure l’organització, però els canals de comunicació s’han multiplicat, cosa que ajuda a mitigar els dubtes, per la qual cosa  estem molt contents”. I és que la família va dubtar a portar o no les petites a l’escola aquesta primera setmana de l’inici del curs. “Teníem por perquè veníem d’un agost amb molts positius de Covid, però després de veure tota la informació amb els protocols que ens va enviar l’escola i el paper de la Susana, la mare, que es mostrava molt segura de la situació, vam decidir començar el curs amb normalitat des del primer dia.” La família explica, sorpresa, la forma d’adaptació de les seues filles. “No qüestionen res, la qual cosa fa que la situació sigui més fàcil. La majoria de vegades som els adults i els pares els que fem o veiem la situació més complicada del que realment és. Elles ens donen lliçons de vida”, destaca el Pep. La família ho té organitzat en el cas que una de les seues filles sigui obligada a realitzar quarantena. “Tenim llocs de treball que ens permeten treballar des de casa, la qual cosa ens permetrà aïllar-nos a un dels dos amb elles.”

«Teníem dubtes, però la veritat és que estem contents»

Albert Esteban i Marc. Pare d’un alumne de l’escola Maria-Mercè Marçal de Tàrrega

“Al principi semblava complicat. Era un inici de curs amb molts dubtes a pesar que des del centre ens van fer arribar totes les directrius, però la veritat és que després d’aquesta primera setmana estem contents. Penso que la gestió ha estat súper correcta i els nens surten contents.” “El Marc, que fa P5, no tenia gaires ganes de tornar a classe perquè ha canviat d’un treball individual d’1 a 1 a un treball de la mestra amb 20 alumnes en una mateixa aula, però només va ser el primer dia, els altres ha anat perfecte i amb ganes.” “A l’entrada de l’escola [val a pot recordar que van tallar l’accés al trànsit] hi ha prou espai perquè les famílies es puguin separar per esperar els nens i crec que està bastant ben organitzat.”

«És molt divertit anar al col·legi perquè cada dia tenim un pati diferent per jugar»

Albert Hidalgo. Alumne de segon de Primària al col·legi Joc de la Bola de Lleida

La tornada a l’escola de l’Albert ha estat completament nova i una experiència “molt divertida”. Malgrat que només tenia “una mica” de ganes de tornar per veure els seus amics i quina classe li tocava, una de les primeres incerteses era com seria la seua nova professora, ja que la que li tocava i coneixia ha hagut d’agafar la baixa per vulnerabilitat a la Covid-19. A classe, a banda de portar la mascareta, els pupitres estan separats per mampares. “No m’ofego amb la mascareta, però no m’agrada fer classe així. Almenys escolto bé la professora.” Però per a l’Albert, el millor és anar al col·legi amb els nous protocols. “És molt divertit! Cada dia ens toca anar a un lloc diferent a l’hora del pati i també m’encanta quan ens prenen la temperatura.” Tanmateix, hi ha una cosa “molt més divertida”. “El millor de tot és que si un nen es posa malalt ens en anem tots a casa! És genial.”

«Teníem més ganes de tornar a començar el col·legi que por»

Roger Segarra, Alba Bacardí i Jan. Pares de dos nens de l’escola Maria-Mercè Marçal i la llar d’infants El Niu de Tàrrega

“La valoració és positiva, però el més complicat és quadrar els horaris perquè el Jan va a l’escola i el Pau a la llar d’infants i els dos entren a la mateixa hora, però ells estan contents i motivats. Després de 6 mesos, teníem més ganes de tornar a començar que por i al final si ha de passar, passarà, i si els confinen, ens confinarem.”

«A l’escola ho tenen tot molt organitzat»

Dolors Escudé. Mare d’un fill de l’escola Mossèn Josep Arques de Cervera

“La primera setmana ha anat molt bé. Fa la sensació que al centre ho tenen tot molt organitzat. Si empitjora la situació, pot ser per molts motius. Els nens porten a terme activitats extraescolars i es mouen per la ciutat, de forma que no tot ha de passar a l’escola.”

«L’escola ens dóna un respir a casa pel teletreball»

Laia Carbonell. Mare de dos nenes del col·legi Mossèn Josep Arques de Cervera

“L’escola ho té tot molt ben preparat, han organitzat torns d’entrada i sortida dels estudiants, i a l’interior està tot molt calculat. Per a mi és un descans, la pandèmia em va obligar a compaginar el treball amb el teletreball i els deures dels nens. No ha estat gens fàcil.”

tracking