SEGRE

ESNOTICIA

Més de 500 alumnes lleidatans estan aïllats a casa pel covid i sense baixa laboral per als pares

Més de cinc-cents alumnes de 23 grups de quinze centres de Lleida ja han estat confinats a casa al donar positiu algun company, la qual cosa genera problemes a molts pares i mares que treballen i no poden agafar la baixa laboral per cuidar-los. A més, també estan aïllats 59 docents i quatre professionals educatius.

Imatge de la reunió feta ahir entre el Govern i els agents socials.

Imatge de la reunió feta ahir entre el Govern i els agents socials.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La xifra d’alumnes confinats a casa després que s’hagi registrat algun positiu a la seua aula continua augmentant i eren ahir al matí 507 a Lleida, d’un total de 22 grups, segons Educació. Tot això mentre continua sense tramitar-se l’opció anunciada pel Govern central que els pares puguin agafar-se la baixa laboral per cuidar-los. En aquest sentit, la presidenta de la Federació de Mares i Pares de Catalunya, Belén Tascón, va recordar que fa temps que reclamen que s’apliqui aquesta mesura. Va afegir que “la conciliació es deixa en mans de la bona voluntat de les empreses”. Encara que va precisar que aquesta qüestió depèn del Govern central, va criticar que la Generalitat no doni ajuts a les famílies o habiliti espais alternatius on els nens confinats amb una PCR negativa puguin seguir les classes fins a acabar la quarantena.

La directora d’una escola amb un grup confinat va explicar ahir que han constatat que moltes famílies “et diuen que no saben com fer-se càrrec de la canalla o si els hauran de deixar amb els avis, i alguns progenitors diuen que tenen por de perdre la feina”. Un pare el fill del qual va ser confinat dilluns va assenyalar que poden cuidar-lo perquè ell treballa de nit. No obstant, va destacar que “encara no han fet la PCR ni a ell ni als seus companys, i si dóna positiu, hi ha el risc que la meua dona i jo hàgim pogut contagiar companys de feina”.

Reclamen que la Generalitat s’avanci i creï una prestació per als pares afectats

A més dels alumnes, hi ha 59 docents i quatre professionals educatius confinats. Salut va fer ahir proves PCR als nens de l’escola bressol d’Almenar i avui farà un cribratge en aquest municipi. D’altra banda, molts alumnes dels cinc grups confinats al col·legi han rebut el resultat de les proves i són negatius. Així mateix, tots els del grup d’ESO de l’institut Joan Oró que va ser el primer a ser confinat han donat negatiu, així com la professora.

La llista diària d’Educació de centres amb grups confinats va augmentar ahir a 14 al sumar-s’hi les escoles Fedac de Lleida, Vedruna de Balaguer i l’institut Ronda –com va avançar aquest diari–, el col·legi d’Alpicat, l’institut La Mitjana de Lleida i el de Vielha. La relació no incloïa el Manuel de Pedrolo de Tàrrega, que dilluns va confinar una classe de primer d’ESO amb 21 alumnes i la seua tutora després de donar positiu un nen que només hi va anar el primer dia de classe.

Sense acord per buscar una solució a Catalunya

“El meu marit i jo no podem permetre’ns tancar els nostres negocis. Tenim un nen de tres anys que cursa P3 a l’escola d’Almenar. Encara que aquest dilluns li van fer la prova PCR i ha sortit negatiu, ha d’estar fins a l’1 d’octubre a casa. La meua parella té una carnisseria i jo una botiga de roba. No podem estar-nos a casa perquè no podem recórrer ni a baixes ni a permisos. Així que mirarem d’anar fent torns, però ara que sabem que el nen és negatiu, haurem de tornar a recórrer a les àvies. No ens queda més remei perquè en depèn la nostra feina. Totes les famílies d’Almenar afectades pels contactes amb positius que hi ha hagut al col·legi i que no poden teletreballar estem igual i suposa un greu problema.”

Les dos patronals, Foment del Treball i Pimec, van constatar la falta d’acord. En canvi, el Govern va valorar “positivament” la trobada i es va reafirmar que la millor solució és la baixa laboral.

tracking