SEGRE

TRIBUNALS INSTRUCCIÓ

El jutge interroga com a imputat el professor acusat d'abusos a una exalumna a Lleida

La família de l'adolescent ha ratificat la denúncia davant del jutjat i es personarà com a acusació particular || La denunciant serà citada a declarar ben aviat

El professor va declarar ahir com a imputat als jutjats de Lleida.

El professor va declarar ahir com a imputat als jutjats de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat d’instrucció número 2 de Lleida va interrogar ahir com a imputat el professor de Filosofia de l’institut Màrius Torres que va ser acusat d’abusos sexuals a una exalumna, com va avançar SEGRE. La Fiscalia va sol·licitar la setmana passada al jutjat que accelerés les declaracions dels implicats. La lletrada de l’investigat, que continua impartint classes, va declinar ahir fer declaracions a aquest diari. Per la seua part, la família de l’adolescent, que quan es van produir els suposats abusos tenia 17 anys, va ratificar dimarts passat al jutge la denúncia que va fer a mitjans d’agost als Mossos d’Esquadra, segons van informar fonts solvents, que van afegir que es personarà com a acusació particular. Està previst que la jove declari al jutjat en els pròxims dies.

La jove va denunciar el cas el 16 d’agost als Mossos d’Esquadra, que van remetre als jutjats la declaració i unes converses de WhatsApp que va mantenir amb el professor i que podrien ser comprometedores per al denunciat, segons va poder saber aquest diari. El jutge d’instrucció indaga si el docent va fer tocaments a la menor, que coneixia perquè anteriorment havia estat alumna seua, després de citar-la al seu domicili per entregar-li uns llibres, segons s’explica a la denúncia presentada per la suposada víctima al costat dels seus pares. Amb el pretext de fer-li un massatge, l’investigat presumptament li va grapejar els pits. L’adolescent va abandonar l’habitatge molt nerviosa, sempre segons la denúncia.

L’adolescent va explicar que va anar a casa del docent a buscar uns llibres i li va fer tocaments

Per la seua part, el professor ja va ser citat a declarar davant dels Mossos amb presència d’advocat però es va acollir al dret a no fer-ho. Al seu torn, el conseller d’Educació ha demanat als serveis territorials i a la inspecció un informe respecte a aquest cas mentre la investigació judicial segueix el seu curs, segons van informar des del departament.

El docent continua fent classes i Educació preveu mesures

El professor segueix fent classes a l’institut i Educació va dir que no prendria mesures cautelars mentre no hi hagués imputació judicial. Aquesta posició podria variar ara que el docent ja ha estat interrogat com a imputat al jutjat. El delegat a Lleida, Carles Vega, va dir que han de vetllar per la presumpció d’innocència del docent. També va afirmar que no hi ha relació lectiva al tractar-se d’una exalumna i que els suposats fets van tenir lloc fora del centre i de l’horari lectiu.

tracking