SEGRE

URBANISME PROJECTES

Llum verda inicial a un pla per a 600 pisos a Lleida que allarga Onze de Setembre

A l'entorn de Ferran el Catòlic, el Camí de la Mariola i la séquia major de Pinyana || La prolongació de l'avinguda fins a Pius XII fa anys que està pendent

La rotonda que ha de ser el punt final d’Onze de Setembre i, al fons, els terrenys afectats.

La rotonda que ha de ser el punt final d’Onze de Setembre i, al fons, els terrenys afectats.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La junta de govern local de la Paeria va fer ahir un primer pas per fer viable la prolongació d’Onze de Setembre entre Joc de la Bola i Pius XII amb l’aprovació del projecte modificat de reparcel·lació d’una mica més de sis hectàrees de terrenys situats entre el carrer Ferran el Catòlic, l’inici del Camí de la Mariola i la séquia major de Pinyana.

Aquesta superfície forma part de la Unitat d’Actuació número 28, que preveu l’edificació d’uns sis-cents habitatges. En aquest sentit, la superfície destinada a aprofitament privat és de 15.000 metres quadrats distribuïts en deu parcel·les amb un sostre edificable de 51.600 metres quadrats.

El primer tinent d’alcalde responsable de l’àrea d’Urbanisme, Toni Postius, va indicar que aquest tràmit “suposa un pas endavant en el desenvolupament urbanístic d’aquest sector, que feia molt temps que estava encallat”. En aquest sentit, va destacar que aquest sector inclou un tram de la prolongació pendent d’Onze de Setembre. Postius també va assenyalar que en el context de l’actual crisi econòmica “és important avançar els tràmits per facilitar que les persones interessades a invertir a la ciutat puguin fer-ho”.

Aquest pla és d’iniciativa privada, encara que entre els propietaris dels terrenys també figura l’Institut Català del Sòl. Segons el projecte de reparcel·lació, el pressupost de la urbanització d’aquest sector s’elevarà a 3,89 milions d’euros. Al marge del sòl destinat a ús residencial, està previst que la meitat de la superfície, 31.950 metres quadrats, serà per a zones verdes, i 2.694 més corresponen a una parcel·la reservada per a equipaments. La resta de la superfície, 11.950 metres quadrats, és la que ocuparan els vials, entre els quals el futur nou tram d’Onze de Setembre.

L’Estat denega 115.000 euros d’ajuda per danys d’un temporal

El ministeri de l’Interior ha denegat a la Paeria els 115.000 euros que l’ajuntament va demanar per pal·liar els danys que el temporal del mes d’octubre passat va provocar en camins de l’Horta. L’edil responsable de l’Horta, Joan Ramon Castro, va lamentar ahir a UA1 Lleida Ràdio la decisió, ja que el consistori comptava amb aquests recursos per reparar els camins danyats. Davant d’aquesta situació, Castro va demanar col·laboració a la resta d’administracions perquè els ajuntaments puguin “subsistir” tenint en compte la crisi actual per la Covid.

tracking