SEGRE

COVID

L'oci nocturn de Lleida presenta una demanda contra la Generalitat pel tancament per la pandèmia

Reclama danys i perjudicis al·legant que la prohibició d'obrir no està justificada

L'oci nocturn de Lleida presenta una demanda contra la Generalitat pel tancament per la pandèmia

L'oci nocturn de Lleida presenta una demanda contra la Generalitat pel tancament per la pandèmiaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'oci nocturn de Lleida ha presentat avui una demanda patrimonial contra la Generalitat pels danys i perjudicis que els ha ocasionat la prohibició d'obrir els locals, que en opinió d'aquest col·lectiu no està justificada.

La demanda, tramitada per l'advocat Pau Simarro i dirigida als departaments d'Interior i de Salut de la Generalitat, ha estat interposada per 9 societats que tenen locals d'oci nocturn a la capital, i argumenta que l'obligació de tancar els locals els ha ocasionat uns danys i perjudicis que de moment no es poden valorar perquè el tancament continua vigent.

Els demandants al.leguen que se'ls ha d'indemnitzar pel que es coneix com a lucre cessant, és a dir, pels ingressos que deixen de tenir pel cessament forçós de la seva activitat.

Els locals d'oci nocturn de Lleida no poden obrir des que el passat mes de juliol es va confinar la ciutat a causa de la tensió hospitalària generada per la covid. Les setmanes següents s'han anat flexibilitzant moltes de les mesures preses el juliol, però el sector de l'oci nocturn encara no ha pogut obrir.

El lucre cessant generat pel tancament no es podrà quantificar fins que els locals afectats puguin tornar a obrir.

Els locals d'oci nocturn de la ciutat de Lleida estan tancats des del passat 13 de juliol.

La demanda, de 19 folis, al·lega, entre altres coses, "tracte discriminatori cap al sector de l'oci nocturn i mesures desproporcionades i injustificades".

En el supòsit que la Generalitat desestimi la demanda de l'oci nocturn de Lleida, el sector podria reclamar en la via judicial.

tracking