SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Marta Rovira, a Lleida: "Superar el 50% de vots és necessari però insuficient"

Rovira demana al sobiranisme un projecte “divers i que sumi” || Bargalló afirma a Lleida que “la unitat no és unificació”

Marta Rovira, ahir durant la intervenció telemàtica a la presentació del seu llibre i de Junqueras.

Marta Rovira, ahir durant la intervenció telemàtica a la presentació del seu llibre i de Junqueras.ERC LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Que l’independentisme superi el 50% dels vots és un objectiu necessari, però no és suficient.” Aquesta va ser la consigna més repetida per la secretària general d’ERC, Marta Rovira, durant l’acte de presentació del llibre que ha escrit amb el president del seu partit, Oriol Junqueras, que va tenir lloc ahir a la plaça de Sant Joan. Amb el títol Tornarem a vèncer, Rovira va dir de forma telemàtica des de Ginebra que el seu objectiu és “fixar una estratègia per assolir la independència, que només es pot aconseguir treballant i sumant”.

Va recalcar que el que ha de fer ara l’independentisme és “treballar a les zones més poblades i diverses de Catalunya amb un projecte sumatori i variat”. La secretària general d’ERC també va afirmar que el referèndum de l’1 d’octubre del 2017 “va ser un embat democràtic a l’Estat i, malgrat tot, aquell dia vam guanyar i el que vam proposar són receptes per tornar a guanyar analitzant el que es va fer bé i el que no”.

Junqueras va intervenir a través d’un vídeo en el qual defineix el llibre com “un manual per posar-nos a treballar, perquè avui sabem millor que mai que no hi ha dreceres màgiques, sinó que només hi ha treball i treball”.

A l’acte van ser presents els consellers d’Educació i Justícia, Josep Bargalló i Ester Capella, respectivament, i l’alcalde, Miquel Pueyo. Bargalló va dir en relació amb la unitat de l’independentisme que “la unitat no és unificació, sinó la recerca del que tenim en comú i el respecte pel que ens separa”, i Capella va lamentar que “l’1-O va quedar deslegitimat per a altres estats perquè només va votar la facció del ”. Per la seua part, Pueyo va defensar que l’única alternativa és “tornar al diàleg i la negociació”.

tracking