SEGRE

Una trentena de persones protesten per la "inacció" de la Paeria davant els "problemes de convivència" del Centre Històric

Un moment de la protesta de la plataforma Som Veïns a la plaça Paeria.

Un moment de la protesta de la plataforma Som Veïns a la plaça Paeria.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma 'Som Veïns' ha dut a terme aquest divendres una cassolada a la plaça Paeria de Lleida per fer visible la "inacció" de l'Ajuntament davant "els greus problemes de convivència" que, segons consideren, hi ha al Centre Històric de la ciutat. L'entitat afirma que tot i haver-se reunit cinc vegades amb l'equip de govern, no han vist "cap resultat" al barri i exigeixen a l'administració que es posi a treballar "a partir de ja". Entre els "problemes" que denuncien hi ha la delinqüència, el tràfic de drogues, l'incivisme i l'assetjament immobiliari així com també es queixen de la concentració de serveis de ciutat, com ara l'Alberg Jericó i el menjador social i la narcosala d'Arrels. La convocatòria ha aplegat una trentena de veïns.

La plataforma es queixa que malgrat haver mantingut contactes amb l'equip de govern i la resta de partits amb representació a la Paeria, els veïns segueixen "patint els mateixos problemes", i és per això que exigeixen una solució immediata. "La resposta sempre és que no hi ha recursos però nosaltres creiem que hi ha propostes que no tindrien cap cost i que es poden fer efectives ja", ha indicat un dels portaveus de l'entitat, Òscar Lanza.

'Som Veïns' considera que les polítiques de la Paeria i de la Generalitat han portat a la reubicació al barri de persones amb "gran risc d'exclusió social", fet que ha provocat "la destrucció de la convivència i l'expulsió dels seus veïns", que són majoritàriament gent gran. També lamenten la "inacció" per part dels cossos i forces de seguretat en la lluita contra el tràfic de drogues i la delinqüència i es queixen que el barri concentri serveis social de ciutat, com ara l'Alberg Jericó i el menjador social i la narcosala d'Arrels.

A tot això, l'entitat culpa la Paeria i els partits polítics de "no voler resoldre les denúncies dels veïns" i els culpa de treballar per "afavorir l'especulació urbanística, expulsant els veïns del barri amb les seves polítiques i en benefici de la corrupció urbanística".

Entre les solucions que proposa la plataforma, hi ha la de reclamar a la Paeria que destini un major nombre d'educadors i treballadors socials al barri i que atengui "degudament" les persones que tenen problemes d'addiccions, a més de demanar el "trasllat de famílies problemàtiques". També exigeixen que el barri no acumuli més serveis socials de ciutat i que els cossos policials "actuïn als focus on és necessari" per posar fi al tràfic de drogues al barri.

La cassolada ha aplegat una trentena de persones a la plaça Paeria. Separats per una distància de seguretat, els manifestants han mostrat pancartes individuals on s'hi podia llegir "S.O.S. Centre Històric" o "prou especular amb les nostres vides".

Un moment de la protesta de la plataforma Som Veïns a la plaça Paeria.

Un moment de la protesta de la plataforma Som Veïns a la plaça Paeria.Itmar Fabregat

tracking