SEGRE

LLEIDA

Sant Miquel mantindrà un apartat digital en les pròximes edicions

Les institucions patrones preveuen combinar-lo amb el retorn al format presencial || Veuen un “èxit” haver-la celebrat enguany, encara que sigui bàsicament virtual

589703_1.jpg

589703_1.jpgITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les institucions patrones de Fira de Lleida (Paeria, Diputació, Cambra de Comerç i Generalitat) es van mostrar ahir “molt contentes i satisfetes” per haver pogut celebrar la Fira de Sant Miquel, encara que hagi estat gairebé en la seua totalitat de forma virtual i sense estands. Així ho va assenyalar el president de la Cambra i de la comissió delegada de Fira de Lleida, Jaume Saltó, que va exercir com a portaveu. Saltó va recalcar que “és un èxit que s’hagi pogut celebrar Sant Miquel, malgrat que evidentment ens hauria agradat fer-ho de forma presencial, però les circumstàncies ho han impedit”. Va detallar que a les trobades presencials que sí que s’han celebrat, majoritàriament jornades professionals o de debat, “hi ha hagut una participació importantíssima i estem molt satisfets per això”, i va afegir que “la qüestió aquest any no era el nombre de visitants, sinó si es podria celebrar o no, i tots els patrons ens vam conjurar per seguir endavant amb Sant Miquel pel que comporta per a la ciutat”. El president de la Cambra també va recordar que “altres fires com el Mobile ja han anunciat que s’ajornen, però nosaltres vam decidir no fer-ho per no encavalcar Sant Miquel amb altres esdeveniments”. Això sí, Saltó va reconèixer que aquest any “la ciutat i el territori han deixat d’ingressar els vuit milions d’euros que generava Sant Miquel i que haurien ajudat de forma notable a recuperar l’economia de Lleida”. Va indicar que, com a contrapunt, “tot el que ha estat l’exposició i el catàleg digital està funcionant, i no acaba aquí la cosa, perquè la fira virtual seguirà oberta tot l’any”. Aquest catàleg inclou les 250 empreses i entitats que havien reservat inicialment espai per participar en la fira. Saltó va avisar que “la part positiva ha estat la digitalització, que ha vingut per quedar-se i a les pròximes edicions esperem que la tecnologia guanyi més presència i importància, especialment en el sector agroalimentari”. D’altra banda, ahir l’empresa de tractors bielorussa MTZ Belarus va fer una xarrada per buscar distribuïdors dels seus vehicles per a tot Espanya. Un acte que va provocar protestes d’una desena de ciutadans bielorussos a l’exterior de la Llotja, que van acusar l’empresa de ser còmplice de la repressió de les últimes setmanes en aquest país.

Vuit firmes busquen finançament de la mà de GlobaLleida La Llotja va acollir ahir la Jornada de Finançament de GlobaLleida, en què diverses entitats públiques ofereixen diferents possibilitats de finançament a les empreses. Un total de vuit firmes lleidatanes van participar en aquesta jornada i van concertar onze entrevistes amb l’Empresa Nacional d’Innovació S.A. (ENISA), el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) o l’Institut Català de Finances (ICF). El conseller delegat de GlobaLleida, Oriol Oró, va detallar que en aquestes onze entrevistes “s’ha abordat un volum de negoci de 4 milions” i que “des del 2014 aquestes rondes han servit perquè més de tres-centes empreses de Lleida obtinguin finançament, i generar un volum de negoci de 30 milions d’euros”. Una de les empreses que es beneficiarà d’aquest finançament és la lleidatana Becquel, especialitzada en la instal·lació de plaques solars. El CEO, Jordi García, va destacar la necessitat de celebrar aquests esdeveniments “per donar a conèixer línies de finançament públiques a part de les dels bancs, són vitals”. A més d’aquesta trobada , ahir també es van celebrar de forma online la jornada Com promocionar el teu oli a internet, formació en carreres de drons i la xarrada Lleida, referent d’innovació agroalimentària sostenible.

589703_2.jpg

589703_2.jpgITMAR FABREGAT

tracking