SEGRE

URBANISME INVERSIONS

Llicència per a un gran geriàtric amb 128 places al centre de Lleida

Promogut per Healthcare Activos, una plataforma d'inversió en equipaments sanitaris i de la tercera edat || Comptarà amb 84 habitacions individuals i 22 dobles en un edifici de cinc plantes

Solar en desús - La nova residència s’aixecarà en aquest solar, que en el seu dia va acollir un centre de rentat de cotxes que ja fa temps que va ser desmantellat.

Solar en desús - La nova residència s’aixecarà en aquest solar, que en el seu dia va acollir un centre de rentat de cotxes que ja fa temps que va ser desmantellat.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha concedit llicència a l’empresa Healthcare Activos Inmobiliarios 21 per a un gran geriàtric al número 25 del carrer Acadèmia, que fa cantonada amb República del Paraguai. S’ubicarà al solar on hi havia un servei de rentat de cotxes que ja va ser desmantellat fa temps. La residència comptarà amb un total de 128 places, segons consta en el projecte, repartides entre 84 habitacions individuals i 22 de dobles. L’edifici tindrà cinc plantes, una altra sota la coberta i la superfície construïda serà de 5.100 metres quadrats.

Aquest projecte demostra que Lleida ciutat està suscitant l’interès de les principals firmes del sector de les residències per a la tercera edat. Actualment està en construcció un altre gran geriàtric privat de 154 places a Cappont, al carrer Jaume II, promogut per una empresa del grup ACS, el màxim responsable del qual és el president del Reial Madrid, Florentino Pérez.

Una firma del grup ACS de Florentino Pérez està construint una altra gran residència a Cappont

La construcció d’aquesta nova residència accentuarà encara més el desequilibri entre places privades i públiques a la capital en favor de les primeres. Actualment, la ciutat compta amb només tres centres públics, que són Balàfia I i II, gestionats per Gestió de Serveis Sanitaris, i la Llar de Sant Josep, davant una desena de privats. A nivell de la província, només una de cada tres places és de titularitat exclusivament pública.

Healthcare Activos Inmobiliarios és una plataforma espanyola d’inversió orientada a immobles del sector sanitari, tant a través de la compra com de la construcció, incloent-hi hospitals, clíniques i residències per a la tercera edat.

Entre els seus inversors figuren Mutua Madrileña, Nortia, Inversiones Odisea, Fons de Pensions de Bankia i dels funcionaris bascos Elkarkidetza i Geroa. Es va crear a finals de l’any 2016 i a començaments d’aquest mes de setembre ja superava els 310 milions d’euros de valor en actius adquirits i comptava amb 27 immobles, divuit dels quals geriàtrics, dos hospitals, dos centres sociosanitaris i cinc centres policlínics. Totes aquestes instal·lacions han estat llogades a llarg termini amb contractes garantits a diversos operadors com Quirón Salut, Colisee, Maison de Familles/Amavir, Ballesol, Emera, Viamed o Clece.

Precisament, el grup Clece forma part d’ACS i és el que està promovent la nova residència a Jaume II.

Postius destaca que és la segona nova residència en només un any El primer tinent d’alcalde i responsable d’Urbanisme, Toni Postius, va destacar que “aquesta és la segona llicència que hem concedit en menys d’un any per a aquest tipus d’equipaments, la qual cosa constata l’interès que hi ha per invertir en aquest sector a la ciutat”. També va valorar molt positivament el fet que aquests projectes “impulsen l’activitat econòmica i creen llocs de treball”. Al marge de la repercussió econòmica, Postius va afegir que, a nivell urbanístic, aquest edifici “resol la confluència entre els carrers Acadèmia i Paraguai”, que actualment és un solar.

tracking