SEGRE

COMARCAS

En 3 de cada 4 aules no hi ha distància de seguretat, segons els docents

Conclusió d'una enquesta de CCOO a 1.750 professors, un centenar dels quals de Lleida || Nous grups aïllats a Almenar, Torrefarrera, Tàrrega i Lleida

Salut va fer proves PCR la setmana passada a alumnes i pares a Almenar.

Salut va fer proves PCR la setmana passada a alumnes i pares a Almenar.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En tres de cada quatre aules de Primària i Secundària és impossible mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres entre els alumnes, i en quatre de cada deu grups se supera el límit màxim de vint alumnes. Aquestes són dos de les principals conclusions d’una enquesta del sindicat CCOO efectuada durant la primera setmana del curs a la qual han respost 1.750 docents de tot Catalunya, un centenar dels quals de Lleida.

A més, destaca que més de la meitat dels centres encara no havien rebut les mascaretes FFP2 de més protecció per als docents o personal d’atenció educativa que han de portar per indicació mèdica. Per tot plegat, el sindicat insta a rebaixar les ràtios, a promoure les sortides educatives i de lleure per “esponjar” els centres, augmentar-ne la neteja i dotar del material de protecció necessari tot el personal.

Així mateix, segons Educació, hi ha un segon grup confinat a l’institut d’Almenar i un a l’escola de la Creu de Torrefarrera i a l’Àngel Guimerà de Tàrrega. Al marge de les dades públiques del departament, diverses fonts van informar que un grup de primer d’ESO de l’institut Joan Oró ha hagut de ser confinat, just quan acaba la quarantena del primer d’aquest centre afectat per un positiu, i d’altres van apuntar que també hi hauria alumnes aïllats al col·legi Tonucci de Cappont pel positiu d’un monitor.

Per la seua banda, ahir es van incorporar els primers alumnes confinats de l’escola Valeri Serra de Bellpuig (la classe de cinquè de Primària B) després de realitzar-los les proves PCR i seguir tots els protocols marcats per Salut. De manera que actualment hi ha tres classes aïllades a casa pel mateix nombre de positius.

tracking