SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Fiscalia acusa deu suposats narcos en el judici més llarg de l'era Covid

Demana entre 4 i 9 anys de presó i assegura que traficar “era el seu mode de vida” || El judici s'allarga al no acceptar l'Audiència suspendre'l per excés d'aforament

Primera sessió del judici, que va començar dimecres passat a l’Audiència de Lleida i va acabar ahir.

Primera sessió del judici, que va començar dimecres passat a l’Audiència de Lleida i va acabar ahir.L.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia va mantenir ahir la seua acusació contra deu acusats de tràfic de drogues a Almacelles, Lleida, Balaguer i Tarragona al considerar que van actuar per enriquir-se i ho van convertir en el seu mode de vida. Així es va pronunciar el Ministeri Públic a l’última sessió d’un llarg judici, que va començar dimecres passat i es va allargar un dia més del previst després que l’Audiència de Lleida denegués la petició de les defenses de suspendre la celebració per excedir l’aforament establert a la sala segons la normativa anti-Covid. En l’última sessió, celebrada ahir, també van declarar els acusats, que van negar els fets, i es va escoltar part de les intervencions telefòniques als investigats. Segons la Fiscalia, les proves dels guàrdies civils que van detenir els acusats demostren la seua participació en els fets. “Traficaven amb drogues per enriquir-se, en van fer el seu mode de vida i no van actuar perquè la seua addicció els obligués a fer-ho”, va assenyalar el fiscal. Així mateix, va considerar que durant la investigació policial es van respectar els seus drets fonamentals i les proves es van recollir correctament, després que les defenses demanessin anul·lar les intervencions telefòniques al considerar que no es van fer amb garanties.

En les conclusions, la Fiscalia va mantenir la posició inicial de sol·licitar penes d’entre 4 i 9 anys per als deu acusats, en funció de la seua participació en l’organització criminal, i va recordar que se’ls va intervenir gran quantitat de droga: més d’11 kg de cocaïna, 4 d’heroïna i 220 kg de marihuana. Tres dels nou acusats es troben en presó preventiva per aquesta causa.

Per la seua part, les defenses van sol·licitar penes mínimes o l’absolució per als defensats i van al·legar els problemes d’addicció dels seus representats. En el cas d’un dels acusats que s’enfronta a una petició de presó més elevada, el seu advocat, Enric Rubio, va sol·licitar que en cas que sigui condemnat se l’interni en un centre psiquiàtric o de deshabituació per la seua addicció a les drogues. El primer dia del judici a la sala hi havia 37 persones, quan l’aforament anti-Covid és de 30. Es va fixar més distància entre els advocats (que eren 9) i es van fer més aturades.

tracking