SEGRE

SALUT EQUIPAMENTS

L'Arnau estrena a la fi tecnologia punta per a intervencions cardíaques

La sala d'Hemodinàmica evitarà trasllats

Foto de família de l’equip de Cardiologia, amb Worner i Casanova.

Foto de família de l’equip de Cardiologia, amb Worner i Casanova.ICS LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hospital Arnau de Vilanova de Lleida ha posat en marxa a la fi la nova sala d’Hemodinàmica, després de renovar-la amb tecnologia d’última generació per fer intervencions quirúrgiques sense cirurgia oberta, la qual cosa permet que siguin menys invasives i evitar trasllats a Barcelona. L’hospital tenia previst estrenar-la fa un any, però el concurs va quedar desert en dos ocasions.

Aquesta sala atén una mitjana anual de 1.200 pacients, dels quals 220 arriben amb infarts que cal tractar de manera urgent. Està destinada a practicar cateterismes cardíacs, principalment a aquells pacients que tenen malalties de les artèries coronàries. Els doctors Juan Casanova, responsable de la sala, i Fernando Worner, cap del Servei de Cardiologia, van destacar que amb el nou equipament es poden dur a terme cateterismes mínimament invasius i evitar així operacions de tòrax obert que requereixen el trasllat dels pacients a Barcelona.

Aquesta sala atén 1.200 pacients anuals i 220 hi arriben amb infarts, i la inversió és d’1,4 milions

“El pacient rebrà menys dosi de rajos X i menys quantitat de contrast, mentre que la qualitat d’imatge al monitor serà molt més elevada, per la qual cosa es podran veure molt millor les artèries coronàries”, va afirmar Casanova. A més, aquest nou equip incorpora un software que permet integrar ecografies, ressonàncies i angiografies i poder observar-les alhora al monitor, cosa que fins ara tan sols es podia fer utilitzant diferents programes informàtics.

D’altra banda, s’iniciarà el tractament d’alteracions estructurals cardíaques, que fins ara també havien de derivar a Barcelona.

L’antiga sala d’Hemodinàmica es va inaugurar el 2006 i ja havia complert la seua vida útil. La nova ha comptat amb un pressupost d’1,4 milions d’euros.

tracking