SEGRE

COMERÇ CAMPANYES

L'Eix Comercial i la Zona Alta de Lleida no instal·laran llums de nadal aquest any

Els presidents de les dos entitats de comerciants ho veuen ara inviable || La primera va demanar ajuda a la Paeria i diu que li ha contestat que no l'hi pot donar

Imatge d’arxiu dels llums de Nadal de la Zona Alta de l’any passat.

Imatge d’arxiu dels llums de Nadal de la Zona Alta de l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les dos principals zones comercials de la ciutat, l’Eix i la Zona Alta, no contemplen a dia d’avui col·locar llums de Nadal pel seu elevat cost. Així ho van assegurar els presidents de les associacions de comercials, que van destacar que la instal·lació dels llums té un cost molt alt que han d’assumir de forma íntegra, per la qual cosa ara mateix “és inviable”. Les de l’Eix i la Zona Alta són les úniques entitats de comerciants que financen aquesta decoració nadalenca a tots els seus carrers i, segons van detallar els seus presidents, costa al voltant de 30.000 euros anuals.

El president de la Federació de Comerciants de l’Eix, Llorenç González, va explicar que “aquest any hem tingut moltes despeses extraordinàries per culpa de la pandèmia, situació que s’ha agreujat per la falta d’ingressos de la majoria dels nostres socis”. És per això que “veiem molt complicat, per no dir gairebé impossible, que puguem pagar els llums”, va manifestar González. En aquest sentit, va assenyalar que “les principals despeses d’aquest any s’han destinat a la compra d’equips de protecció individual per als nostres socis i clients, per la qual cosa els fons estan a 0”. Arran d’aquesta situació, l’entitat ha sol·licitat ajuda al consistori, però la resposta fins ara ha estat poc esperançadora. “La Paeria ens ha dit que econòmicament no poden ajudar-nos perquè ells també van justos de liquiditat, i que a tot estirar el que podrien fer seria mediar amb la firma instal·ladora, per la qual cosa veiem complicat que l’Eix tingui decoració nadalenca.” Per la seua part, el president de la Zona Alta, Josep Bellera, tampoc preveu col·locar llums de Nadal. “De moment no ho contemplem”, va sentenciar Bellera, que va afegir que “ara mateix l’associació està fent malabars per poder quadrar els comptes i hem hagut de prendre decisions i prioritzar despeses i una de les mesures, ara com ara, és el no disposar dels llums de Nadal”. No obstant, sí que preveuen fer campanyes per fomentar el consum, “encara que ara no podem detallar més”, va dir Bellera, que va recalcar la bona salut comercial de la Zona Alta recordant que “en les últimes setmanes hem tingut fins a cinc obertures de botigues i restaurants”.

tracking