SEGRE

SERVEIS EQUIPAMENTS

La Paeria es planteja ubicar el servei d'alberg d'hivern al vell Hostal Mundial

L'equip de govern ha iniciat converses amb l'empresa propietària d'aquest edifici a la plaça Sant Joan || Fa cinc anys que està buit després que l'establiment es traslladés a un altre immoble

Vista de l’edifici de l’antic hostal, que té l’entrada a la part de la plaça més propera a la Paeria.

Vista de l’edifici de l’antic hostal, que té l’entrada a la part de la plaça més propera a la Paeria.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’equip de govern de la Paeria ha iniciat converses amb l’empresa propietària de l’antic Hostal Mundial, a la plaça Sant Joan, de cara a un possible lloguer per utilitzar-lo com a alberg del pla Iglú durant els mesos d’hivern. Fonts municipals van precisar que els contactes es troben en una fase inicial i que esperen avaluar les possibilitats que l’edifici pugui exercir aquesta funció.

L’antic Hostal Mundial està buit des de fa cinc anys, quan els titulars del negoci hoteler el van traslladar a l’antic Hotel Segrià, al Segon Passeig de Ronda, que van rebatejar com a Hotel Nadal.

En els últims anys, la Paeria ha tingut problemes per allotjar totes les persones que s’acullen al pla Iglú

El trasllat, que es va materialitzar el dia 30 d’agost del 2015, va estar motivat perquè l’immoble no disposa d’ascensor i pel desacord amb el preu del lloguer. Aquest edifici havia acollit l’hostal durant vint-i-sis anys. Compta amb planta baixa, cinc més de superiors d’uns 270 metres quadrats de superfície cada una i una que està situada sota la coberta, de poc més de 150 metres quadrats.

L’ajuntament de Lleida està explorant aquesta via després que als últims hiverns hagi tingut problemes per allotjar tots els usuaris del pla Iglú, que s’activa quan baixen les temperatures per acollir les persones sense sostre, ja que l’hostal Jericó del carrer Tallada, que ofereix el servei municipal d’alberg, es queda petit les setmanes que fa més fred.

Així, l’hivern passat el nou equip de govern de la Paeria va optar per habilitar un refugi nocturn al centre cívic de Balàfia primer i al centre obert del Barri Antic després, la qual cosa va originar queixes de les respectives associacions de veïns.

Per la seua part, l’anterior govern havia intentat resoldre aquesta situació ampliant de forma provisional la capacitat de l’hostal Jericó instal·lant-hi més llits.

L’anterior govern socialista també va projectar l’habilitació d’un centre de dia i residència per a persones sense llar a l’antic convent de les Josefinas al carrer Acadèmia número 18, un gran edifici de 3.200 metres quadrats que l’ajuntament va adquirir l’any 2018. La Paeria comptava per a això amb el milió d’euros que va obtenir gràcies a la venda d’un xalet a Sant Sebastià la propietària del qual, descendent dels comtes de Torregrossa, li va deixar en herència a condició que destinés a beneficència els diners que pogués ingressar seu traspàs. Tanmateix, l’actual govern tripartit ha decidit deixar aparcada aquesta iniciativa a causa del seu alt cost, que està estimat en entre 4 i 5 milions d’euros, que quadrupliquen els diners aconseguits gràcies a l’herència.

tracking