SEGRE

EDUCACIÓ EQUIPAMENTS

La Llotja s'estrena com a seu de la UdL

Acull 120 alumnes de primer de Dret, que tindran així el 100% de classes presencials || La facultat d'Educació habilita diverses sales com a aules davant la limitació d'aforaments per la Covid

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’edifici del palau de congressos i teatre de la Llotja es va convertir ahir en una extensió més de la facultat de Dret de la Universitat de Lleida (UdL), ja que acollirà classes presencials de primer curs d’aquest grau durant, com a mínim, aquest semestre. Així ho estableix el conveni que van ratificar ahir la Paeria i la UdL i que va permetre a 120 alumnes poder fer classe a la sala Leandre Cristòfol.

La Llotja és el primer equipament municipal que utilitza la UdL per a la docència presencial. El segon serà l’edifici Cedico, al parc científic de Gardeny, que acollirà a partir de dilluns 150 estudiants del grau de Turisme.

“Poder utilitzar aquests espais ha estat molt important per a nosaltres, ja que tant Dret com Turisme tenen molts alumnes i no podem posar-los en una aula sense vulnerar la distància de seguretat pel coronavirus”, va dir el vicerector d’Ordenació Acadèmica, Francesc Giné. “Ara, gràcies a la cessió d’aquests espais, podrem oferir totes les classes de primer de Dret i Turisme de forma totalment presencial”, va recalcar. Per la seua part, els alumnes van elogiar tant les condicions de seguretat que s’apliquen a la Llotja com el fet de poder tornar a classe. “Hem passat d’anar a Batxillerat a la universitat i veia molt necessari tornar a les classes presencials”, va dir Alma Montull, mentre que el seu company Roger Palacios va afegir que “pensàvem que no podíem fer les classes presencials i és un alleujament poder tornar a aquesta rutina”.

A més d’utilitzar espais municipals, la UdL ha habilitat aules en altres dependències pròpies. Un exemple és la facultat d’Educació, que les ha instal·lat al gimnàs, a la sala de juntes i a la sala d’exposicions de l’edifici de la biblioteca del campus de Cappont per garantir la distància de seguretat. “També hem posat a disposició dels alumnes unes aules per poder seguir les classes telemàtiques”, va afegir la degana de la facultat, Maria Pau Cornadó.

La universitats catalanes encara són les més cares tot i abaixar taxes

El preu de la matrícula universitària en els cursos de primer any ha baixat 583,33 euros de mitjana aquest curs a Catalunya, sent la comunitat autònoma en la qual més ha baixat aquest import. Malgrat això, les universitats catalanes continuen sent juntament amb les de Madrid les que tenen els intervals de preus més cars en les matrícules de primer any. Així ho constata un informe de l’Observatori del Sistema Universitari, que analitza si les universitats han aplicat la reducció de taxes que contemplava l’acord del Conferència General de Política Universitària del 27 de maig. Segons l’informe, el preu més baix d’un curs de grau a Catalunya és de 1.061 euros i el més car, de 1.660. Són molt semblants als de Madrid, on la forquilla és d’entre 1.283 i 1.568 euros. Les terceres més cares són les de Castella i Lleó, on el preu és d’entre 776 i 1.376 euros. Les més barates són les d’Astúries (518-942 euros), les Canàries (568-875) i Galícia (591-836 euros).

La sala Leandre Cristòfol de la Llotja es va convertir ahir en una classe més de la facultat de Dret.

La sala Leandre Cristòfol de la Llotja es va convertir ahir en una classe més de la facultat de Dret.MAGDALENA ALTISENT

La sala Leandre Cristòfol de la Llotja es va convertir ahir en una classe més de la facultat de Dret.

La sala Leandre Cristòfol de la Llotja es va convertir ahir en una classe més de la facultat de Dret.MAGDALENA ALTISENT

tracking