SEGRE

ECONOMIA ORDENANCES FISCALS

El PSC planteja bonificar l'IBI i l'IAE a negocis d'hostaleria, cultura i lleure

Fèlix Larrosa, ahir durant la roda de premsa a la plaça Cervantes.

Fèlix Larrosa, ahir durant la roda de premsa a la plaça Cervantes.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup del PSC planteja declarar l’hostaleria, el lleure, els espectacles i la cultura com a activitats d’especial interès municipal perquè aquests sectors, molt afectats per la pandèmia, puguin acollir-se a bonificacions econòmiques en l’IBI i l’IAE. Així ho van afirmar ahir el cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, i la portaveu adjunta del grup, Begoña Iglesias, en la presentació de les seues 26 esmenes a les ordenances fiscals del 2021. Larrosa va anunciar una esmena a la totalitat a l’estar en contra de l’augment general de l’1,05% de les taxes.

El PSC planteja una bonificació del 25% de l’IBI als propietaris d’immobles dedicats al lleure i l’hostaleria, que repercuteixi en la reducció del lloguer si no és el titular del negoci. Si l’activitat és de nova creació, proposen bonificar un 75% de l’IBI el primer any, un 50% el segon i un 25% el tercer, així un 5% addicional si la titular és una dona. Van precisar que exclouen les cases d’apostes, bingos i jocs d’atzar. També plantegen bonificar fins a un 50% de l’IAE a les empreses que ofereixin als seus empleats un sistema de transport col·lectiu i un 20% a les que facin la meitat dels contractes indefinits a famílies monoparentals, aturats i llarga durada o discapacitats.

A més, demana rebaixar un 50% la taxa de mercats als paradistes que substitueixin les bosses de plàstic per altres de paper o orgàniques.

Presenta 26 esmenes, i una a la totalitat a l’estar en contra de l’augment de l’1,05% en les taxes

El PSC va rebutjar l’augment de la taxa de les escoles bressol i la nova taxa per a gossos. Larrosa va instar el govern a buscar ajuts per compensar la minva d’ingressos i el va instar a reclamar “el deute històric d’11 milions que la Generalitat es va comprometre a invertir en el parc de Gardeny”.

tracking