SEGRE

JUSTÍCIA RECLAMACIÓ

Indemnitzen una dona violada per un reu de Ponent

Tomás Pardo, el 'violador de Martorell', la va agredir durant un permís penitenciari || Justícia pagarà a la víctima 500.000 €

Tomás Pardo és conegut com el ‘violador de Martorell’.

Tomás Pardo és conegut com el ‘violador de Martorell’.KIM MANRESA (ARCHIVO LA VANGUARDIA)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Justícia ha indemnitzat amb 500.000 euros una dona que l’anomenat violador de Martorell va agredir sexualment i va intentar matar l’octubre del 2016, quan gaudia d’un permís de sortida de la presó de Ponent. La víctima va presentar el novembre del 2018 una reclamació de responsabilitat patrimonial contra la Generalitat per un “funcionament anormal i irregular” dels serveis penitenciaris a causa de l’“error” en l’avaluació de la “perillositat” del violador, que Justícia ha estimat parcialment. La resolució de la conselleria acorda indemnitzar la dona amb 500.000 euros, segons Efe. La víctima demanava 1.250.000 euros.

Els fets van tenir lloc el 29 d’octubre del 2016, quan Tomás Pardo Caro, conegut com el violador de Martorell, va segrestar, va violar i va intentar matar la dona apunyalant-la per després llançar-la per un barranc i tapar-la amb terra. Pardo va assaltar a la víctima mentre gaudia d’un permís que li va concedir la junta de tractament de la presó de Ponent, on complia condemna per una altra violació comesa el 2002. Pels fets del 2016, Pardo va ser condemnat a setanta anys de presó. Durant el judici va admetre les acusacions. Malgrat la indemnització, la víctima lamenta que la conselleria no admeti cap tipus de negligència en la decisió de la presó.

tracking