SEGRE

COMARCAS

Una residència de Lleida recupera les sortides dels seus usuaris

La residència Sant Antoni de Pàdua d'Adesma és una de les que han tornat a reprendre les sortides dels seus usuaris || Seguint totes les mesures de seguretat

Imatge dels cinc usuaris de la residència d’Adesma que van sortir a passejar dimecres.

Imatge dels cinc usuaris de la residència d’Adesma que van sortir a passejar dimecres.ADESMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc usuaris de la residència Sant Antoni de Pàdua d’Adesma, a Lleida ciutat, van recuperar dimecres els passejos pel carrer després de més de sis mesos en què no han pogut sortir del centre a causa de la crisi sanitària del coronavirus. Van sortir del geriàtric durant una hora i van portar mascaretes i pantalles de protecció, seguint totes les mesures de seguretat com a prevenció davant de possibles contagis de Covid.

Fonts d’Adesma van explicar ahir que aquests cinc usuaris van estar acompanyats per dos treballadors del geriàtric. Així mateix, van assegurar que la intenció és que aquests passejos es duguin a terme una vegada per setmana, sempre en petits grups per complir les restriccions vigents a Catalunya.

De la mateixa manera, fonts del sector van apuntar que altres geriàtrics de les comarques de Lleida també han recuperat les sortides al carrer de les persones grans.

Val a recordar que el protocol de la conselleria de Salut permet que les persones que viuen en residències surtin a passejar, a banda de les sortides de més d’un dia, sempre sota estrictes mesures de seguretat per evitar contagis de coronavirus.

No obstant, Salut estableix que en el cas que els usuaris estiguin fora durant més de tres setmanes aquests s’hauran de sotmetre a una prova PCR i a una quarantena al mateix geriàtric.

Aquest protocol del departament de Salut també permet les visites dels familiars a les residències que estiguin classificades com a verdes o taronges, que són la pràctica totalitat dels geriàtrics que hi ha a les comarques de Lleida (vegeu la pàgina 16).

tracking