SEGRE

Tremosa anuncia un milió d'euros de l'Estat per a la UdL per a despeses per la Covid

El conseller demana als sectors econòmics més afectats que no tanquin i esperin a la reactivació econòmica de la pròxima primavera

L'acte inaugural del curs acadèmic a la UdL.

Tremosa anuncia un milió d'euros de l'Estat per a la UdL per a despeses per la CovidItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa, ha anunciat aquest divendres des de Lleida 20 milions d'euros del Govern espanyol per a les universitats catalanes que es destinaran a despeses extraordinàries per la crisi sanitària de la Covid. Un d'aquests milions serà per a la UdL. Tremosa ho ha anunciat en la roda de premsa prèvia a l'acte d'inauguració del curs acadèmic de la Universitat de Lleida i del Campus Iberus.

El conseller d'Empresa i Coneixement en funcions ha indicat que l'arribada dels ajuts "dona oxigen" a les universitats del país i ha afegit que es tracta "d'una gran notícia". Els fons serviran perquè els centres facin front a les despeses extraordinàries que han hagut de suportar arran de la pandèmia, com són l'adquisició de nous ordinadors i càmeres de vídeo, l'increment en la dotació del personal de neteja i l'habilitació de nous espais i nous grups per poder realitzar les classes, entre altres. Ramon Tremosa ha afegit que els 20 milions d'euros formen part d'un primer tram d'ajuts i que des del Govern estan pendents d'un segon ingrés que podria arribar abans d'acabar l'any. En aquest cas, els diners es repartiran en funció de les necessitats específiques de cada centre i de les inversions que tinguin pendents. "La idea és una transferència directa en vena a les universitats", ha dit Tremosa durant la inauguració del curs acadèmic 2020-2021 a la Universitat de Lleida.

Tremosa ha dedicat unes paraules als sectors econòmics més afectats per la crisi i els ha demanat que no tanquin i aguantin fins a l'abril o maig, quan està previst poder disposar de tests ràpids de coronavirus que permetran reactivar l'economia, segons ha defensat Tremosa.

En l'acte inaugural també ha participat la doctora Magda Campins, cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona, que ha estat la protagonista de la lliçó inaugural. Abans, en declaracions als mitjans, Campins ha fet una crida als polítics perquè treballin "tots a una" i "pensin en clau científica". La doctora ha afegit que Catalunya es troba "en calma tensa" pel rebrot de Covid, però en bona situació, i ha afirmat que Madrid és una bomba de rellotgeria.

Pel que fa a les vacunes, Campins s'ha mostrat escèptica en poder disposar-ne aquest any, com ha anunciat el Govern espanyol.

Ampliarem la informació

tracking