SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Dos detinguts a Lleida acusats d'obligar dones a prostituir-se

La Policia Nacional va dur ahir a terme l'operació amb diversos escorcolls || A càrrec de la Unitat Central de Xarxes d'Immigració Il·legal, desplaçada des de Madrid

Imatge de la comissaria de la Policia Nacional a Lleida.

Imatge de la comissaria de la Policia Nacional a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional va arrestar ahir almenys dos persones a la ciutat de Lleida acusades de proxenetisme i de tràfic d’éssers humans. Els investigadors van practicar diversos escorcolls, segons ha pogut saber aquest diari. L’operació la van portar a terme agents de la Unitat Central de Xarxes d’Immigració Il·legal i Falsedats Documentals (UCRIF) desplaçats des de Madrid, que fa diversos mesos que investiguen els dos arrestats, un home i una dona de nacionalitat romanesa, i que van comptar amb el suport d’efectius de Lleida.

La dona investigada va quedar en llibertat després de declarar en seu policial. Per la seua part, l’home declararà avui a la comissaria i està previst que demà passi a disposició del jutjat de guàrdia. Estan investigats per la presumpta comissió dels delictes de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual i pertinença a organització criminal. Els investigadors sospiten que els dos arrestats formen part d’una xarxa que forçava dones a prostituir-se. Entre altres proves, tindrien converses telefòniques i el testimoni de diverses víctimes. No va transcendir si hi ha hagut altres detinguts relacionats amb aquesta operació, que continua oberta, i si en els propers dies hi haurà nous arrestos.

Els arrestats ahir a la capital del Segrià són un home i una dona de nacionalitat romanesa

Es tracta del segon cas d’aquestes característiques que du a terme la Policia Nacional a Lleida en tot just dos setmanes. El dia 25 de setembre van arrestar dos homes més a la capital del Segrià i Alcarràs acusats de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual, com va avançar SEGRE. En aquella investigació, la Policia Nacional els va acusar de captar tres dones procedents de Moldàvia per explotar-les sexualment en locals de Lleida. Aquells dos sospitosos, un dels quals representat per l’advocat Xavi Prats, van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial. La investigació continua oberta.

Enguany ha caigut una xarxa que va traficar amb més de 1.000 persones

La Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos de la Regió Policial del Pirineu, conjuntament amb la Guàrdia Civil, ha desarticulat aquest any a Lleida una organització criminal internacional de tràfic d’éssers humans. La investigació es va iniciar el setembre del 2018 quan agents dels Mossos de Tremp van detectar vehicles que traslladaven persones indocumentades que acabaven d’arribar a Espanya, la majoria en pastera.

Aquestes persones eren traslladades sota coacció a França. El febrer passat hi va haver escorcolls a Torrefarrera i Rosselló, on van arrestar set dels onze detinguts. La investigació, dirigida pel jutjat de Tremp i impulsada per la Fiscalia de Lleida, ha permès identificar més de 1.000 víctimes, entre les quals dones embarassades i nens.

tracking