SEGRE

ESNOTICIA

Bars i restaurants tancats a partir d'aquesta mitjanit quinze dies

Els bars i restaurants hauran de tancar a partir d'aquesta mitjanit i durant quinze dies. Aquesta és la principal mesura aprovada ahir pel Procicat per intentar frenar l'expansió de la pandèmia de Covid-19. Per a Lleida serà el tercer confinament i el sector ja ha expressat el seu malestar. Comerços, cines i teatres veuran limitat l'aforament.

Clients en un restaurant de Cappont, ahir a la tarda.

Clients en un restaurant de Cappont, ahir a la tarda.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè del Pla d’Emergències de Protecció Civil (Procicat) va aprovar ahir el tancament de bars i restaurants des de la pròxima mitjanit durant un mínim de 15 dies a tot Catalunya, limitar l’aforament dels comerços al 30% i al 50% el de cines i teatres, suspendre les activitats esportives no professionals i va recomanar limitar al màxim la mobilitat. Aquestes noves restriccions són “les úniques que poden ser útils per frenar el creixement” de l’epidèmia, va afirmar la consellera de Salut, Alba Vergés, i suposen per a l’hostaleria de Lleida i 6 municipis del Segrià el tercer confinament, després del de març i el de juliol, un més que a la majoria del territori català. Entraran en vigor a partir de les dotze de la nit, després que les validi el Tribunal Superior de Justícia.

L’interior i les terrasses de bars i restaurants hauran de tancar al públic i només podran servir menjar a domicili, una decisió que el gremi de la restauració ja ha anunciat que recorrerà davant de la Justícia. El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, va defensar aquesta nova restricció perquè en aquests espais és on hi ha més “relaxació” i més risc de contagi, malgrat les mesures que prenen els hotelers. A més, va anunciar ajuts de 40 milions per al sector i una nova línia d’avals per cobrir necessitats de liquiditat. Per la seua part, la consellera de Presidència i portaveu de l’executiu, Meritxell Budó, va dir que s’incorporarà al Codi Civil català una clàusula per “acompanyar aquelles activitats que no podran fer front el lloguer” a causa de les mesures restrictives.

Vergés: “Són les úniques mesures que poden ser útils per frenar l’auge de la pandèmia”

El Govern també va recomanar “romandre al domicili sempre que sigui possible”, va indicar Aragonès, així com teletreballar sempre que es pugui i seguir les classes universitàries a distància, entre altres mesures.

Demanen eximir de les restriccions pobles sense casos El PDeCAT de Lleida va assegurar que “no es pot tractar tots els municipis i comarques de la mateixa manera” perquè “no podem privar d’activitat municipis que no tenen contagis o amb un risc de rebrot molt baix”. En un comunicat, el partit va assegurar que “els sistemes de rastreig no s’han implementat de forma eficaç”. Per la seua part, l’alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz, va defensar tancaments perimetrals de les zones més afectades, com ja es va fer al Segrià.

tracking