SEGRE

COMERÇ TRÀMITS

La retirada d'un recurs garanteix l'obertura de l'híper de Conforama a Copa d'Or

La llicència d'obres concedida per la Paeria és ferma després que una empresa hagi fet marxa enrere en una apel·lació || Preveu obrir portes la pròxima primavera

Estat actual de les obres de l’edifici que acollirà l’establiment.

Estat actual de les obres de l’edifici que acollirà l’establiment.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La llicència d’obres atorgada per la Paeria el mes de febrer passat a la promotora local que construeix l’edifici a la zona d’expansió de Copa d’Or que acollirà el gran establiment de Conforama, multinacional de l’equipament i la decoració de la llar, és ferma després que una altra empresa que inicialment hi havia presentat un recurs de reposició n’hagi desistit.

L’ajuntament va dictar el mes de setembre passat una resolució en la qual dóna compte del desistiment d’aquest recurs, fet que garanteix que les obres podran continuar sense problemes, sense risc que un posterior recurs judicial hagués pogut comportar una suspensió cautelar.

En principi, està previst que l’establiment de Conforama, amb una superfície de venda de 4.448 metres quadrats, obri les portes la pròxima primavera, amb diversos mesos de retard respecte al calendari inicial, a causa que la pandèmia del coronavirus va alentir de forma dràstica els treballs i també va afectar els terminis que estudiava la firma per a l’obertura efectiva.

Que la llicència urbanística sigui ferma dóna tranquil·litat tant a la multinacional com a la promotora local que executa les obres, després que fa uns mesos el Tribunal Superior de Justícia anul·lés el pla de millora urbana que va permetre la implantació d’aquest establiment comercial. El tribunal va considerar que aquest document introduïa canvis substancials al Pla General d’Ordenació Urbana, per la qual cosa per a l’aprovació hauria d’haver estat necessari modificar prèviament o paral·lelament el Pla General.

El quid de la qüestió és que aquesta parcel·la estava reservada inicialment per a pisos, i el pla de millora urbana la va destinar exclusivament a ús comercial, igual que havia aconseguit anteriorment altres parcel·les en aquesta zona d’expansió urbana situada entre Cappont i la Bordeta.

Ara, Paeria i Generalitat, que van aprovar en el seu dia aquest pla –el novembre del 2015 i el juliol del 2017, respectivament– estan analitzant quina és la millor solució.

Les obres de l’immoble ja es troben en una fase avançada i està previst que es finalitzin a principis d’any. Aleshores, Conforama s’encarregarà d’instal·lar tot l’equipament específic de la botiga.

tracking