SEGRE

ESNOTICIA

Diverses facultats de la UdL mantenen classes presencials

Alumnes de la facultat d’Educació, durant una classe presencial ahir al matí.

Alumnes de la facultat d’Educació, durant una classe presencial ahir al matí.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diverses facultats de la UdL mantenen prop de la meitat de la docència presencial, malgrat que el Govern hagi instat que tota passi a ser telemàtic durant els propers quinze dies. El degà de la facultat de Dret i Economia, Eduard Cristóbal, va explicar que “seguint les directrius del Govern, hem decidit fer telemàtiques les classes amb més contingut teòric i mantenir presencials les més pràctiques”. Va detallar que amb caràcter general s’ha optat perquè els alumnes segueixin de forma online les classes durant tres dies a la setmana i els altres dos siguin presencials. Cristóbal va assenyalar que així limiten la mobilitat i alhora es manté almenys parcialment la presencialitat, especialment per als nous alumnes de primer. Precisament, la facultat havia acordat amb la Paeria fer les classes de primer de Dret a la Llotja i les de Turisme al parc de Gardeny perquè poguessin ser cent per cent presencials. Ara, manté les dos seus per a dos dies a la setmana. No obstant, Cristóbal, de la mateixa manera que ja va fer el rector de la Universitat de Lleida dimecres, va insistir que les aules de la universitat són “un espai segur”.

Per la seua part, la degana de la facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social, Maria Pau Cornadó, va explicar que mantenen el mateix sistema des de l’inici de curs, que consisteix en classes online en les assignatures teòriques que congreguen més alumnes i presencials per a les que tenen un contingut més aplicat i grups “petits o mitjans”. Altres facultats com la Politècnica tampoc han introduït variacions, ja que des de principi de curs feien online les matèries teòriques i in situ les pràctiques.

La resolució anunciada pel Govern obligava les universitats a fer totes les classes per via telemàtica. Tanmateix, ahir va decidir deixar en suspens aquest apartat fins avui perquè és un dels que poden afectar drets fonamentals i està pendent que el Tribunal Superior de Justícia decideixi.

tracking