SEGRE

RESIDUS RECICLATGE

La rambla de Pardinyes i Balàfia delimitarà el nou porta a porta

S'implantarà a començaments d'any als 3.700 habitatges situats al marge dret en sentit ascendent || Després d'una campanya de conscienciació prèvia

El model de nou contenidor per a les escombraries orgàniques.

El model de nou contenidor per a les escombraries orgàniques.J.M.A

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La recollida d’escombraries porta a porta a Pardinyes i Balàfia es posarà en marxa a començaments d’any i afectarà els 3.764 habitatges que estan situats en el marge dret de la rambla Corregidor Escofet en sentit ascendent, és a dir, tota la part de Pardinyes compresa entre la rambla i la Mitjana i l’entorn de la carretera de Corbins i una part molt més petita de Balàfia a l’entorn del camp de futbol. Així ho va manifestar ahir el tinent d’alcalde Sergi Talamonte, que va indicar que, si no hi ha més retards, entre novembre i desembre tindrà lloc la campanya de conscienciació prèvia. La Paeria ha triat aquesta zona perquè combina grans blocs de pisos i baixos comercials amb altres edificacions amb menys densitat de població.

Talamonte va fer aquestes declaracions durant una visita a la seu d’Ilnet, la concessionària del servei, per veure in situ diferents opcions de contenidors per a matèria orgànica que s’instal·laran en aquestes zones de Pardinyes i Balàfia. I és que a diferència de l’àrea de Ciutat Jardí, on ja fa un temps que s’aplica el porta a porta, en aquests dos barris hi haurà un contenidor per a l’orgànica al carrer, amb un sistema d’obertura electrònic que s’activa amb una targeta que s’entregarà a cada usuari.

Aquest sistema permetrà controlar l’ús del contenidor per part del titular de cada targeta. Quan es posi en marxa aquesta segona fase, la recollida porta a porta arribarà a uns 9.000 veïns de la ciutat, després que a finals del 2018 s’estrenés a la major part de Ciutat Jardí, on el percentatge de reciclatge ha arribat al 87%.

Talamonte va recordar que la Generalitat va aprovar una forta pujada del cànon de residus, que passarà dels 47,10 euros d’aquest any als 71,60 el 2024 per cada tona de residus sense reciclar, la qual cosa obliga els municipis a fomentar el reciclatge a través del porta a porta. Actualment, a Lleida ciutat se situa en el 30%.

Bonificació per als que reciclin i penalització si no ho fan

El tinent d’alcalde Sergi Talmonte assegura que tenen la voluntat d’implantar a Lleida una “bonificació per generació” als barris amb porta a porta. Això suposarà que “qui faci la recollida selectiva pagarà menys de taxa de residus”, fins i tot sumant- hi el cost de les bosses, va apuntar, mentre que “qui no la faci, tindrà una penalització”. Va detallar que a les zones sense aquest tipus de recollida, la taxa no contemplarà aquesta qüestió, que de moment tampoc no està recollida en les ordenances fiscals del 2021, aprovades en l’últim ple.“Ho estem treballant tècnicament”, va remarcar. 

tracking