SEGRE

BARRIS URBANISME

Magraners denuncia que els carrers del seu nucli antic es deterioren

L'associació de veïns reclama a la Paeria una millora integral del paviment || També demana una nova connexió amb el centre urbà, un geriàtric i un CAP

Imatge del carrer Escultor Gualter.

Imatge del carrer Escultor Gualter.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació de veïns dels Magraners ha demanat en reiterades ocasions a la Paeria que millori la pavimentació i la senyalització de la majoria dels carrers de la part antiga del barri. “Alguns necessiten una completa rehabilitació, com el de la Campinya, Martos, Escultor Gualter, Nostra Senyora dels Àngels, Llorers i Torregrossa”, van explicar des de l’entitat.

El president, Juan Gallardo, va afirmar que “la situació és igual a tot Lleida” i que des de l’ajuntament “ens diuen que no hi ha diners”. Va recordar que algunes vies, com la de Sant Francesc Xavier, sí que van ser reformades fa dos anys.

El president veïnal va entregar la llista de reclamacions a l’edil del barri, Paco Cerdà

Gallardo va explicar que han fet “moltes” peticions sobre això a la Paeria i ahir anaven a tornar a traslladar-les a l’alcalde, Miquel Pueyo, que tenia previst visitar el barri, però no va poder fer-ho a l’estar pendent d’una prova PCR.

“Teníem moltes coses per explicar-li i, a banda de la millora de carrers de la part antiga, veiem molt necessària fer una connexió amb el nucli de la ciutat des de la zona més nova, ja que, si no, cal creuar el barri i anar pel cementiri o per Torre Salses, per on s’arriba a la Bordeta”, va apuntar en aquest sentit Gallardo, que va proposar fer una rotonda que connecti amb el polígon dels Frares.

“També veiem important facilitar la construcció d’habitatges a Torre Salses, habilitar una zona esportiva a l’exterior amb pistes, tenir una residència per a gent gran i no només un centre de dia, millorar el club esportiu i construir grades, modernitzar el casal, rehabilitar l’antic hangar i tenir un Centre d’Atenció Primària (CAP) en lloc del consultori”, va afegir. Malgrat que Pueyo no va poder acudir a la visita, sí que ho va fer el regidor del barri i tinent d’alcalde Paco Cerdà, que va recollir les peticions del consell de zona, l’associació de veïns, la vocalia de la dona i dels comerciants. Li van explicar la necessitat de fer actuacions de manteniment a la via pública i del mobiliari urbà, millorar els guals per garantir l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda, aplicar mesures contra els excrements dels gossos i augmentar el servei de neteja, així com construir una pista esportiva, renovar els carrers antics i millorar la connexió amb Lleida.

Imatge del carrer Escultor Gualter.

Imatge del carrer Escultor Gualter.MAGDALENA ALTISENT

tracking