SEGRE

ESNOTICIA

El CAP de Prat de la Riba rep 100 urgències més al dia de l'habitual

Ha arribat a una mitjana de 280 consultes diàries, tant de Covid com d'altres patologies || Els ingressos es disparen amb deu més i ja hi ha 70 hospitalitzats

Imatge del cribratge massiu d’ahir a les Borges, que es va portar a terme al Pavelló de l’Oli.

Imatge del cribratge massiu d’ahir a les Borges, que es va portar a terme al Pavelló de l’Oli.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’augment de la transmissió del virus de la Covid a Lleida, així com l’afectació d’altres patologies, ha causat que el Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Prat de la Riba atengui de mitjana 280 persones diàries, més d’un centenar més del que rebia habitualment. El CUAP obre les 24 hores del dia des del juliol per centralitzar les atencions de coronavirus i, fins llavors, només ho feia els caps de setmana i les nits de dilluns a divendres. “Abans atenia a tot estirar 150 persones tant un dissabte com un diumenge, però ara les atencions s’han disparat també els dies de cada dia, que arriben a una mitjana de 280”, va explicar la delegada de Salut, Divina Farreny.

Precisament, l’augment de contagis de Covid-19 està provocant també que hi hagi més persones ingressades i ahir, a la regió sanitària de Lleida, eren deu més, amb un total de 70, de les quals 7 són a l’UCI de l’hospital Arnau de Vilanova, que ha reobert una segona planta. Fa una setmana, “només” hi havia 40 ingressats. “Hem tornat a una situació de tensió”, va manifestar Farreny, que va posar èmfasi en la importància de complir els hàbits de prevenció per evitar que hi hagi un col·lapse sanitari (vegeu la pàgina 12). Va dir que “potser en uns dies hem de suspendre operacions amb ingrés”. La situació al pla empitjora i el risc de rebrot ja és de 428,42 punts i la província va sumar 162 casos més (vegeu la gràfica).

Les Garrigues, amb el risc més alt de Catalunya Les Garrigues és la comarca catalana amb un risc de rebrot més gran (2.249,11). La seua capital, les Borges, té una taxa de 4.980,65. La tendència a l’alça d’aquest indicador va portar Salut a fer ahir un cribratge centrat en l’entorn escolar i laboral, amb 674 PCR. D’altra banda, Salut ha dut a terme aquests dies PCR en una residència de Verdú, després que una persona donés positiu i d’altres estiguin amb símptomes. Per una altra banda, demà es farà un cribratge a l’escola Pau Claris de la Seu després de detectar 8 alumnes asimptomàtics en un dels 3 grups confinats. Fonts pròximes van apuntar que han donat negatiu els 59 tests de les 3 classes aïllades de l’institut Joan Brudieu, després que una professora impartís classe al fer-se un PCR i donar positiu. A la Llar de Sant Josep de la Seu es van fer PCR ahir després que hi un treballador donés positiu. Demà tindran els resultats. Així mateix, el Palau va desmuntar ahir el centre d’aïllament per a temporers.

tracking