SEGRE

MEDI AMBIENT SERVEIS

La Paeria vigilarà per GPS que la neteja de carrers sigui l'estipulada

Instal·larà aquest sistema als vehicles d'Ilnet que escombren i reguen la via pública || Reconeix falta de neteja en barris que han crescut, com Ciutat Jardí

Residus fora de contenidors a l’Horta.

Residus fora de contenidors a l’Horta.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria controlarà a través de GPS que la concessionària del servei de neteja i recollida d’escombraries, Ilnet, netegi els carrers en les condicions que estipula el contracte. El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, va detallar que instal·laran sistemes de GPS a la majoria de màquines destinades a la neteja de carrers, com a les escombradores o les que netegen amb aigua, amb l’objectiu de comprovar si compleixen els itineraris i freqüències fixats. D’aquesta manera, esperen tenir un control més exhaustiu i millorar la qualitat del servei.

Postius va assenyalar també que el mes de juliol passat van entregar els quadrants de neteja dels carrers a les associacions de veïns perquè puguin fiscalitzar si la concessionària passa pels carrers amb la freqüència ordenada i efectua el servei assignat. Així mateix, va indicar que si la prova pilot amb aquest sistema funciona bé, l’ajuntament es plantejarà que el seu control sigui accessible a qualsevol ciutadà.

Entrega a les entitats veïnals el quadrant de la neteja per carrers perquè fiscalitzin el servei

A l’última comissió d’Urbanisme, respecte a la neteja de la ciutat Postius va manifestar preocupació i indignació pel fet que actualment existeixin zones que no estan cobertes per les empreses que treballen per a l’ajuntament i va afirmar que per aquest motiu volen modificar els contractes. Va reconèixer que “els serveis que es presten són insuficients per a la necessitat de neteja que té la ciutat” i va considerar que l’empresa concessionària no està fent els serveis contractats. Per això, va assegurar que ha donat ordres a l’àrea de Contractació perquè actuï amb “contundència”.

També va informar que en coordinació amb la regidoria de Medi Ambient treballen per tirar endavant un servei d’inspecció municipal i, una vegada inspeccionades les zones, “s’actuarà en aquest sentit”.

El tinent d’alcalde va concretar que una de les àrees amb dèficit de neteja és actualment Ciutat Jardí, ja que ha crescut molt mentre que el servei és el mateix que es va estipular en el seu dia al contracte. També va apuntar que una part del pressupost que el contracte preveia per a neteja ha hagut de destinar-se al servei de recollida porta a porta. A més, va assenyalar que l’incivisme contribueix també a la falta de neteja, ja que hi ha persones que tiren residus fora dels contenidors i papereres, per la qual cosa faran una radiografia dels “punts negres”.

Investiguen els autors de sis abocaments il·legals a l’Horta

El regidor de l’Horta, Joan Ramon Castro, va indicar a UA1 que han identificat cinc persones en dos mesos per abocaments il·legals a les partides i que la Guàrdia Urbana investiga un sisè cas. Un portaveu municipal va precisar que s’han obert cinc expedients sancionadors, encara pendents de resolució, després de detectar els abocaments i de la investigació de la Urbana, que ha permès identificar l’autoria. La quantia de la multa la graduarà l’instructor de l’expedient amb un màxim de 3.000 euros.

En el cas del sisè abocament, s’investiga si es tracta d’un delicte mediambiental perquè inclou uralita. El portaveu municipal assenyala que encara està en investigació i no hi ha denúncia, i que si finalment es tanqués la via penal i en funció de la decisió del jutge, es podria sumar també la sanció administrativa. La regidoria de l’Horta diu que controlar els abocaments és una “prioritat”.

tracking