SEGRE

Alliberen quatre dones explotades sexualment a Lleida

Hi ha tres detinguts, dos d’ells a la capital del Segrià, tal com va avançar SEGRE

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal d’origen romanès dedicada, presumptament, al tràfic de dones per a la seua explotació sexual. En l’operació policial s’ha alliberat quatre dones i han estat detingudes tres persones entre ells el líder del grup que ha ingressat a presó provisional. Tal com va avançar SEGRE, dos dels arrestos es van produir a Lleida, mentre que el tercer va ser detingut a Tarragona.

Segons ha explicat la policia, les víctimes, majoritàriament d’origen sud-americà, eren prostituïdes en pisos amb pèssimes condicions i forçades a consumir estupefaents. L’operació ha acabat amb dos escorcolls a la ciutat de Lleida, en un dels quals s’ha descobert un laboratori de cultiu de marihuana.

Denúncia de dos víctimes

La investigació es va iniciar gràcies a la denúncia presentada per dos víctimes davant de la Policia Nacional. Després de diverses gestions realitzades, els agents van constatar l’existència d’aquest grup criminal que desenvolupava la seua activitat il·lícita en pisos de la ciutat de Lleida.

Les dones eren captades als seus països d’origen per un membre de l’organització, que aprofitava la seua precària situació socioeconòmica per oferir viatjar a Espanya on exercirien la prostitució en unes condicions luxoses i amb grans beneficis.

Pèssimes condicions i control ferri

Tanmateix, quan les víctimes arribaven a Espanya es trobaven amb una realitat molt diferent. El líder del clan les desposseïa de la seua documentació personal i les privava de la seua llibertat deambulatoria, impedint-los de sortir del pis on eren allotjades si no era en la seua companyia. Vivien amuntegades en habitacions on havien d’exercir la prostitució en jornades contínues de 24 hores, privades de menjar si el nombre de clients no ho permetia i controlades a tota hora per càmeres que vigilaven el temps que estava amb els clients i cada sortida de l’habitació.

Les dones, a més de tornar els costos originats pel seu viatge a Espanya, estaven obligades a entregar al líder més de la meitat dels ingressos que obtenien pels serveis sexuals que prestaven, a més de ser forçades a consumir estupefaents durant la seua jornada laboral.

Una imatge de l'operació policial.

Alliberen quatre dones explotades sexualment a LleidaPolicia Nacional

tracking