SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Exculpada de l'assassinat de l'avinguda de les Garrigues de Lleida

Es va estudiar que una dona era al pis quan es va produir el crim || El presumpte autor segueix a França un mes després

Detingut a Bordeus el presumpte assassí de Cappont, Pierre Rubio, i els Mossos demanen l'extradició

Detingut a Bordeus el presumpte assassí de Cappont, Pierre Rubio, i els Mossos demanen l'extradició

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra descarten que una dona estigui implicada en l’assassinat fa un mes d’un veí d’Arbeca de 42 anys en un pis de l’avinguda de les Garrigues, al barri de Cappont, segons ha pogut saber aquest diari. El principal sospitós, Pierre Rubio, va ser detingut dies després a França, on ha estat empresonat. Inicialment es va estudiar que hi havia una dona al domicili quan va ocórrer el crim. Tanmateix, i després de setmanes d’indagacions, els investigadors descarten que aquesta persona tingués algun tipus d’implicació en la mort, per la qual cosa l’exculpen.

L’assassinat es va cometre un divendres a la nit, 18 de setembre, encara que els Mossos d’Esquadra no ho van descobrir fins a la tarda del dia 19. El presumpte autor va fugir a França, on va ser detingut el dia 21 i, posteriorment, empresonat. El jutjat d’Instrucció número 3 de Lleida, que investiga el cas, va tramitar l’ordre europea d’entrega però encara no s’ha fet efectiva, segons fonts judicials.

Va ser un germà de Pierre Rubio qui va denunciar el crim. L’home, que viu en un districte de l’extraradi de París, va rebre una videotrucada del seu germà, a qui la seua família anomena Merzek, divendres a la nit 18. Rubio li va confessar que acabava de matar un home. Portava una cervesa a la mà i li va mostrar el cadàver. A més a més, li va assegurar que es desplaçaria fins a París i faria el mateix amb ell i amb la seua família. Terroritzat, el germà de Pierre Rubio va trucar a la policia i es va dirigir a una comissaria propera per denunciar el que havia fet el seu germà gran.

Rubio portava tot just deu mesos en llibertat quan presumptament va matar el seu company de pis, que va conèixer al Centre Penitenciari Ponent. A finals del mes de desembre havia estat excarcerat. El sospitós té nou antecedents penals i també una vintena d’identificacions policials, i ha estat a presó per extorsió i tortures.

tracking