SEGRE

URBANISME ORDENACIÓ

La Paeria permuta terrenys amb Alpicat per recuperar les Basses

En un acord que també inclou l'ajuntament de Torrefarrera || El recinte de l'antic parc passarà d'aquesta manera a ser per complet propietat de Lleida

Un dels accessos al parc de les Basses d’Alpicat, que només manté operativa la zona de pícnic.

Un dels accessos al parc de les Basses d’Alpicat, que només manté operativa la zona de pícnic.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ajuntaments de Lleida, Alpicat i Torrefarrera van acordar dimarts intercanviar-se la propietat de diversos terrenys al voltant de l’autovia A-22 perquè les Basses d’Alpicat passin a ser íntegrament propietat de la Paeria, ja que fins ara el terme municipal d’Alpicat incloïa part del complex. Així ho va informar ahir el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, a la comissió d’Urbanisme. Va dir que aquesta permuta permetrà a l’ajuntament fer les modificacions legals i urbanístiques per recuperar aquest espai, les antigues piscines del qual es van tancar el 2003. En total s’intercanviaran quinze terrenys, de manera que Lleida donarà 33 hectàrees a Alpicat a canvi de 32 que fins ara eren propietat d’aquest municipi. Per la seua banda, Torrefarrera cedirà 0,56 hectàrees a Alpicat, que al seu torn li’n donarà 11. Segons va detallar Postius, amb aquest acord “podrem tramitar abans de finals d’any els instruments urbanístics necessaris per poder desenvolupar un pla per recuperar les Basses”. En aquest sentit, el tinent d’alcalde d’Urbanisme va recalcar que “volem un pla realista per a les Basses i la nostra intenció és recuperar les zones verdes, construir més accessos al complex i unificar-lo amb la pista d’atletisme, a més de construir una zona de càmping, tant amb bungalous com amb pàrquing d’autocaravanes”.

D’altra banda, la comissió va aprovar provisionalment la creació d’un polígon industrial privat de 36 hectàrees que s’ubicarà al SUR 35, al costat de la carretera Ll-11 i el polígon dels Frares. Postius va detallar que “l’expedient urbanístic ja està resolt i ara haurà d’anar al ple”, i va calcular que a començaments de l’any que ve puguin començar les obres d’urbanització.

“Es tracta d’una gran notícia que permetrà guanyar sòl industrial a la ciutat, que actualment està molt demandat”, va dir Postius. D’altra banda, la comissió també va aprovar provisionalment abans que passi al ple el projecte UA 100, que pretén agrupar diversos solars entre els carrers Companyia i Gairoles del Centre Històric i que són de diversos propietaris per construir habitatges. “D’aquesta manera, no deixarem solars buits al barri”, va concloure Postius.

tracking