SEGRE

ENSENYAMENT AVALUACIÓ

Els alumnes de quart d'ESO de Lleida són els millors en català

A les proves de nivell de la Generalitat, i són els segons en anglès, matemàtiques i ciències || En totes les matèries estan per sobre de la mitjana de Catalunya

Alumnes de quart d’ESO a l’efectuar les proves el mes de febrer passat.

Alumnes de quart d’ESO a l’efectuar les proves el mes de febrer passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alumnes de quart d’ESO de Lleida han aconseguit de nou la millor puntuació de Catalunya en llengua catalana a les proves de nivell, amb un 75,9. La mitjana catalana és de 74,1. L’any passat van liderar la classificació també en castellà, mentre que en aquesta ocasió en aquesta prova han descendit a la quarta posició, amb un 78,1. Els han superat els estudiants del Consorci d’Educació de Barcelona (79,2), Baix Llobregat (78,7), Maresme-Vallès Oriental (78,5). Educació divideix Catalunya en un total de deu territoris.

En la resta de llengües, els estudiants de Lleida han obtingut la segona millor nota en anglès, amb un 75,7, i en alemany, amb un 74,9. En canvi, en francès ocupen el quart lloc amb un 76,8. Així mateix, en matemàtiques han quedat segons, amb un 71,8; igual que en competència cientificotecnològica, amb un 64,7, empatats amb els de Terres de l’Ebre.

En aquesta llengua són els quarts entre els alumnes dels deu territoris en què Educació divideix Catalunya

Les qualificacions dels estudiants lleidatans estan per sobre de la mitjana de Catalunya en totes les matèries. Tanmateix, les de català i castellà són una mica més baixes que les del 2019, quan van obtenir un 78,4 i un 78,8, respectivament. En canvi, les d’anglès, matemàtiques i competència cientificotecnològica han millorat, ja que van ser 75,4, 69,7 i 67,2.

El secretari de Polítiques Educatives, Carles Martínez, va destacar que les puntuacions a Catalunya són “estables”, amb un lleuger descens a la de castellà, augments en anglès i matemàtiques i un decrement de tres punts a la de català i la cientificotecnològica. En tot cas, va recordar que no tenen afectació a l’expedient dels alumnes. Va destacar que entre el 20% i el 27 per cent d’estudiants se situa en el nivell alt de competències en totes les matèries avaluades, i que només en la cientificotecnològica se supera el 15% d’estudiants en el nivell baix, percentatge que la UE fixa com el límit màxim assumible de l’alumnat que no assoleix una competència.

Martínez va anunciar que les proves de quart d’ESO d’aquest curs estan previstes el 17 i 18 de febrer i les de sisè de Primària, el 4, 5 i 6 de maig.

tracking