SEGRE

PARTICIPACIÓ VEÏNS

Dinamitzadors de barri per a Balàfia, Centre Històric i Mariola

La Paeria els contractarà a través d'un concurs per 42.342 euros

Imatge del carrer Germans Izquierdo, ahir a la Mariola.

Imatge del carrer Germans Izquierdo, ahir a la Mariola.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Balàfia, Centre Històric i la Mariola tindran ben aviat la figura del dinamitzador de barri, amb l’objectiu de fomentar la convivència, la cohesió social, la potenciació dels centres cívics com a nuclis i la coresponsabilitat per part dels veïns en la presa de decisions que afectin les seues zones, segons va indicar la regidora de Participació i lluita contra la corrupció, Elena Ferre.

Per fer-ho, la Paeria ha tret a concurs la contractació de “tres professionals amb perfil d’educadors o humanitats” per un pressupost de licitació de 42.342,30 euros.

Diagnosticaran les necessitats i els veïns podran participar en la presa de decisions

Aquests professionals posaran en marxa un servei comunitari per a la dinamització d’aquests barris com a prova pilot. El projecte compta amb un termini d’execució del 15 de novembre al 31 de març del 2021 i Ferre va assenyalar que si obtenen bons resultats, estendran el model a la resta de barris.

Una de les primeres tasques dels dinamitzadors serà efectuar un “diagnòstic participatiu per conèixer la realitat del barri i les entitats” i analitzar després amb la Universitat de Lleida els resultats i obtenir, per exemple, “un mapa d’interculturalitat, de les necessitats socials, de l’esport o de la desocupació”.

Amb aquesta informació es preveuen sessions informatives amb els veïns perquè participin de primera mà en el plantejament de solucions per als problemes o potenciar les qüestions que funcionen bé. “Per no prendre decisions unilaterals”, va apuntar Ferre.

Altres finalitats d’aquest projecte són establir mecanismes de comunicació i col·laboració entre els diferents agents que treballen als barris, potenciar l’assistència dels veïns als consells, així com la participació de persones de diverses edats, orígens, creences, orientació sexual i diversitat funcional.

tracking