SEGRE

HABITATGE BALANÇ

El sector immobiliari manté vendes i contractes de lloguer malgrat la pandèmia

El president dels API afirma que “en els últims mesos la situació ha anat millor del que s'esperava” i que “hem salvat l'any” || L'arrendament a estudiants segueix sent el 25 per cent del total a la ciutat

Un local comercial del barri de Cappont amb el cartell que es lloga, ahir.

Un local comercial del barri de Cappont amb el cartell que es lloga, ahir.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector immobiliari ha pogut esquivar les conseqüències econòmiques de la pandèmia a l’aconseguir mantenir un volum de vendes i de lloguers de pisos similar al dels últims anys. Així ho va assegurar ahir el president del col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Lleida (API), Josep Maria Esteve, que va detallar que “els mesos de juny i juliol la situació del sector era dolenta i molt preocupant, però sorprenentment a l’agost i el setembre es va redreçar i va millor del que esperàvem”.

Un exemple del delicat escenari que hi havia a començaments d’estiu era el dels lloguers, ja que el fet que la Universitat de Lleida (UdL) decidís que part de les classes del nou curs serien telemàtiques va fer témer als API que molts estudiants de fora només vindrien a Lleida els dies amb classes presencials per estalviar-se el lloguer. No obstant, Esteve va afirmar que a l’agost i el setembre “hem tancat els arrendaments que se solien acordar al juny i juliol, per la qual cosa hem mantingut les xifres d’altres anys i, actualment, no queda cap pis per a estudiants a la ciutat”. Això suposa entre un 20 i un 25 per cent del total de pisos disponibles per al lloguer, cosa que ha provocat “un lleuger augment dels preus, que ara mateix se situa en sis euros per metre quadrat”, va afegir Esteve.

Respecte a les vendes, va manifestar que estan seguint la tendència dels últims mesos. “s’estan venent més pisos del que s’esperava i el sector està molt content”, va afirmar. Va considerar que aquest increment està motivat, d’una banda, “perquè molta gent ha estalviat i, per una altra, perquè després del confinament es busquen pisos espaiosos i amb zones verdes i comunes”. Per aquest motiu, va concloure que “hem passat de tenir un any perdut a salvar els mobles”.

tracking