SEGRE

ECONOMIA BARRIS

La Paeria reclama l'IBI als veïns de Pius XII per espais públics

Els jardins, la pista de petanca i un parc que asseguren que són de propietat municipal || Denuncien que s'ha extraviat el document de cessió al consistori

Un dels espais públics dels blocs Pius XII.

Un dels espais públics dels blocs Pius XII.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria reclama als veïns dels blocs Pius XII l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) corresponent a les zones públiques com els jardins, el parc infantil i la petanca. Els veïns argumenten que fa trenta anys els espais públics d’aquests blocs, que aleshores eren pisos socials de la Generalitat, van ser traspassats a l’ajuntament, que els va condicionar perquè estaven molt deteriorats, hi va construir el parc infantil, per exemple, i des llavors s’encarrega del manteniment. El grup municipal del PSC va preguntar ahir a la comissió d’Economia per aquesta qüestió.

El president de l’associació de veïns dels blocs Pius XII, Franciso Rodríguez, assegura que la Paeria no els havia requerit mai abans aquest impost perquè “no som els propietaris de les zones públiques”. En canvi, remarca que fa poques setmanes una de les quatre comunitats de veïns va rebre un requeriment del consistori en el qual els reclama 8.000 euros d’IBI per aquests espais i apunta que legalment pot requerir-los la quantitat corresponent des del 2016.

Afirma que no pagaran perquè no els correspon assumir aquest impost i afegeix que ja han contactat amb l’ajuntament per aclarir la situació. Assenyala que el document de la cessió de les zones públiques al consistori s’hauria perdut i proposen firmar-ne un altre per reposar el que s’ha extraviat i tancar així l’assumpte sense haver de pagar l’IBI per uns espais “que són públics, no nostres”. A més a més, recorda que molts dels veïns que resideixen als 136 habitatges dels blocs són persones amb pocs recursos que de cap manera no podrien fer-se càrrec d’aquesta despesa.

El 2015, la Paeria va haver de retornar a veïns de Pius XII diners cobrats de més durant diversos anys en concepte d’IBI pels pisos per un error del cadastre.

Així ho va informar ahir a la comissió d’Economia.

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic va ordenar a la Paeria refer una clàusula a l’admetre el recurs d’una empresa

Licita de nou el control del frau tributari L’ajuntament licitarà de nou el servei de suport en matèria d’inspecció tributària per més de 800.000 euros, que a la pràctica suposa la privatització del control del frau en els impostos sobre activitats econòmiques (IAE), d’aprofitaments especials i del d’instal·lacions i obres (ICIO).

tracking