SEGRE

ESNOTICIA

Resultats de PCR tarden quatre dies

En els casos de més demora, davant del gran nombre de proves que rep el laboratori de l'Arnau || El pla i el Pirineu superen els 500 punts de risc de rebrot

Imatge de la carpa al CAP de Balàfia-Pardinyes.

Imatge de la carpa al CAP de Balàfia-Pardinyes.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Usuaris que van al Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Prat de la Riba de Lleida ciutat o al seu ambulatori per fer-se una PCR poden arribar a esperar fins a quatre dies per conèixer el resultat, mentre que fins fa uns dies la demora era de 48 hores. Segons el departament de Salut, és a causa de la gran quantitat de proves que s’estan portant a terme, que analitza el laboratori de l’hospital Arnau de Vilanova. De fet, entre el 29 de setembre i el 5 d’octubre es van fer 6.268 PCR a les regions sanitàries de Lleida i l’Alt Pirineu i Aran, mentre que entre el 13 i el 19 d’octubre van ser 10.962.

“S’han arribat als màxims històrics i el passat dia 15 gairebé se’n van fer 2.500. El laboratori està fent un esforç titànic”, van assenyalar fonts del departament de Salut, que van afegir que “esperem que els tests ràpids d’antígens puguin reduir aquesta pressió”. En aquest sentit, van explicar que el professional sanitari és qui decideix quina prova aplica al pacient.

D’altra banda, la província va sumar 288 casos –233 al pla i 55 al Pirineu– i el risc de rebrot a Ponent torna a ser de 505 punts, després que baixés fa dos dies, i a les comarques de muntanya s’ha disparat als 561, amb 135 més. Les dos zones estarien en el nivell 3 d’alerta que fixa el ministeri, ja que per exemple la seua incidència acumulada supera els 225 casos per cada 100.000 habitants en els últims set dies.

tracking