SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Absolta de quedar-se diners una exempleada de l'Ampa d'un col·legi de Lleida

L'associació de pares del CEIP Riu Segre ha estat condemnada a indemnitzar-la

L’exempleada ha estat absolta per l’Audiència de Lleida.

L’exempleada ha estat absolta per l’Audiència de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha condemnat l’Ampa del col·legi Riu Segre de Pardinyes a indemnitzar una exempleada que va ser acomiadada de forma improcedent després de ser acusada sense proves de quedar-se diners. Així ho ha determinat l’alt tribunal català, que ha ratificat una sentència en el mateix sentit del jutjat Social número 2 de Lleida. Aquestes dos resolucions s’han dictat després que l’Audiència Provincial de Lleida absolgués l’exempleada, defensada per l’advocat Pau Simarro, del delicte d’apropiació indeguda del qual havia estat acusada per l’Ampa. Aquella acusació va derivar en la celebració d’un judici al jutjat penal número 1 de Lleida, que va dictar en primera instància una sentència condemnatòria, tal com va informar en el seu dia aquest diari. Tanmateix, l’exempleada va recórrer aquella condemna penal i l’Audiència Provincial la va absoldre a l’afirmar que no hi havia proves de la suposada apropiació indeguda per la qual havia estat condemnada en primera instància, ja que la gestió econòmica de l’associació de pares i mares els anys 2013 i 2014 va ser tan caòtica que no hi havia manera de determinar que s’hagués produït la presumpta apropiació indeguda. Una vegada finalitzat el recorregut penal del cas amb l’absolució de l’Audiència, el segon jutjat social de Lleida va sentenciar una demanda per acomiadament improcedent interposada per l’exempleada i va donar la raó a la demandant, cosa que va obligar l’Ampa a indemnitzar-la. L’associació de pares i mares va recórrer aquesta sentència a la sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha ratificat la condemna i ha confirmat que l’Ampa ha d’indemnitzar la que era treballadora per l’acomiadament improcedent.

La demandant, ocupada com a coordinadora de l’Ampa entre el 2013 i el 2014, cobrava les quotes que pagaven els pares pel menjador, les activitats extraescolars, les excursions i altres conceptes i guardava els diners en un calaix o una caixa perquè posteriorment fossin ingressats als comptes bancaris de l’associació. Se la va acusar de quedar-se part d’aquests diners, però l’acusació, segons ha determinat l’Audiència de Lleida, es va fer sense proves.

Hi va haver una gestió caòtica dels comptes, però no va ser delicte Segons la sentència absolutòria de l’Audiència Provincial de Lleida, la gestió dels comptes de l’Ampa del CEIP Riu Segre els anys 2013 i 2014, quan l’exemplada era coordinadora de l’associació, va ser molt caòtica i negligent, però no s’ha provat que fos delictiva. La coordinadora rebia els diners dels pares pel menjador i les activitats extraescolars i, a causa de la confiança que tenia amb ells, no els entregava un rebut a canvi si no l’hi demanaven de forma expressa. Aquests diners el guardaven en un calaix o una caixa metàl·lica perquè posteriorment fossin ingressat als comptes bancaris de l’associació. L’Ampa la va acusar de quedar-se diners, però ho va fer sense que hi hagués proves d’això, per la qual cosa l’exempleada ha estat absolta i és indemnitzada.

tracking