SEGRE

ADMINISTRACIÓ MEDI AMBIENT

Aval al relleu de l'empresa concessionària de jardineria de Lleida

El Tribunal de Contractes desestima el recurs de l'UTE a la qual la Paeria va desposseir del contracte || El canvi estava suspès

Imatge d’arxiu d’arbres morts a Corregidor Escofet.

Imatge d’arxiu d’arbres morts a Corregidor Escofet.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Català de Contractes ha desestimat els recursos que van presentar les empreses que formen l’UTE Jardiners Lleida (Arnó, Urbaser, Glauca i Ilersis), a la qual la Paeria va adjudicar el servei de jardineria de la ciutat el 2018, en contra de la readjudicació de la concessió als segons classificats (UTE Eulen-Biosca), després que l’ajuntament tornés a valorar totes les ofertes a instàncies del mateix tribunal. Així doncs, s’aixeca la suspensió automàtica i ja es pot materialitzar el relleu al capdavant de la concessió, ja que fins ara el contracte segueix prorrogat. L’UTE Jardiners Lleida té previst presentar un recurs contenciós administratiu contra aquesta resolució. Aquesta licitació és una de les més grans de Lleida, amb un import de 8,47 milions d’euros.

L’ajuntament va decidir el gener passat readjudicar aquesta concessió per als propers 4 anys a l’UTE Eulen-Biosca després que el tribunal estimés els recursos presentats per dos dels licitants contra la valoració inicial. En concret, Eulen i Agrotècnica del Segrià van recórrer al considerar que a l’adjudicatària se li van atorgar uns punts malgrat incomplir un requisit relatiu a la dotació del 50% de vehicles híbrids. La discrepància se centrava en si les plataformes elevadores es consideren vehicles o maquinària.

Un nou càlcul a instàncies del mateix tribunal va readjudicar la concessió a Eulen-Biosca

Després de ser “desqualificada” de la primera posició, l’UTE Jardiners Lleida va fonamentar el seu recurs en la “improcedent exclusió” sobre la base d’una “errònia caracterització de la naturalesa de les plataformes industrials elevadores, així com en l’arbitrarietat de la taula de contractació i el caràcter fosc dels plecs” de condicions. El tribunal ha desestimat íntegrament el recurs i argumenta que “l’òrgan de contractació té la prerrogariva d’interpretar els plecs de la licitació”, i afegeix que “les seues apreciacions i valoracions tècniques, sempre motivades, gaudeixen de presumpció de certesa i validesa”. Recorda que la seua “funció revisora queda circumscrita als aspectes formals de la valoració”, i no els tècnics.

tracking