SEGRE

El laboratori de l'Arnau, 'col·lapsat' de PCR i poc ús dels tests ràpids

Les obres del futur edifici annex a l’hospital Arnau per a ingressats per Covid avancen a bon ritme.

Les obres del futur edifici annex a l’hospital Arnau per a ingressats per Covid avancen a bon ritme.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els CAP i hospitals comarcals compten amb milers de tests d’antígens, que detecten en 15 minuts si una persona és positiva de la Covid si porta menys de 5 dies amb símptomes i, de moment, se n’han fet 495 a la regió sanitària de Lleida. Aquestes proves haurien de permetre descongestionar el laboratori de l’Arnau, que està col·lapsat per tantes PCR.

Malgrat aquesta situació, personal dels CAP de Lleida ciutat van afirmar que pràcticament no utilitzen aquests tests “perquè el protocol dicta que si un pacient acudeix a l’ambulatori amb símptomes de la Covid ha d’anar al CUAP de Prat de la Riba”. Això sí, van explicar que sí que fan tests a menors, a pacients que són en residències o a usuaris que acudeixen a l’ambulatori per un altre motiu i els professionals que els atenen sospiten que podrien estar encomanats.

També van dir que fan PCR a contactes de positius, “raó per la qual el laboratori està saturat”. Van assegurar que al CUAP “s’estan fent moltes proves d’antígens i PCR”, però persones amb símptomes porten més de 4 dies esperant els resultats, malgrat que el secretari general de Salut, Marc Ramentol, va afirmar que en 24 hores es comunica si una persona és positiva. Precisament, l’Àrea Bàsica de Salut d’Artesa de Segre va informar “de les dificultats que hi ha per la saturació del laboratori, per la qual cosa hem d’esperar 72 hores o més per als resultats de les PCR”.

tracking