SEGRE

GENERALITAT SEGURETAT

Interior promet que diversos mossos de la nova promoció aniran a Lleida

Es reprendran les patrulles mixtes amb la Urbana en zones de la capital on calgui més seguretat || La Paeria demana una àrea policial específica per al Segrià

Reunió telemàtica ahir entre l’alcalde, Miquel Pueyo, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper.

Reunió telemàtica ahir entre l’alcalde, Miquel Pueyo, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper.JOPEREZ/APERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va demanar ahir al conseller d’Interior, Miquel Sàmper, la creació d’una Àrea Bàsica de Policia (ABP) específica per al Segrià, independent de la que ara comparteix amb les comarques del Pla d’Urgell i les Garrigues. Així es va expressar en la reunió telemàtica que va mantenir amb el conseller, en la qual Pueyo va sol·licitar que es tingui en compte aquesta petició, ja que des d’Interior hi ha el projecte de dotar de més competències la comissaria dels Mossos de Mollerussa, que es faria càrrec de l’ABP existent.

Durant la reunió, l’alcalde va argumentar la petició exposant a Sàmper la gran extensió territorial i la peculiaritat de Lleida per tenir un espai com a l’Horta, amb una població molt disseminada. En aquest sentit, Pueyo va fer arribar al conseller la necessitat d’incrementar la dotació del cos de Mossos a Lleida, una petició que l’ajuntament ja havia fet en altres ocasions a través de mocions.

Sobre aquest punt, Sàmper es va comprometre a satisfer l’increment d’efectius amb la nova promoció d’agents que sortiran de l’Escola de Policia el setembre de l’any que ve. El conseller va assenyalar que la majoria dels 750 nous mossos es distribuiran pel territori i no com va passar en l’última promoció, que no es va incorporar cap efectiu nou a Lleida.

Després de repassar la situació actual, amb la declaració del toc de queda, el conseller es va comprometre a treballar de forma coordinada entre Mossos i Urbana. En aquest sentit, es reprendran les patrulles paral·leles entre els dos cossos policials en aquells barris de la ciutat on es consideri més necessari un reforç.

En aquesta línia, es va valorar positivament la trobada entre Pueyo i el president d’EMD de Sucs, Guillem Boneu, que ha contribuït a facilitar una comunicació més fluida sobre la tramitació de denúncies per robatoris a la zona, que generaven malestar entre els afectats però sense arribar a denunciar.

Així mateix, el conseller també va anunciar que la setmana que ve presentarà al Parlament el projecte de llei de la Policia de Catalunya, que a la llarga haurà de permetre aconseguir la coordinació i unificació dels cossos policials.

tracking