SEGRE

Les sales de cine de Lleida adapten els seus horaris a les noves restriccions

Les últimes projeccions comencen a les 20.00 per tancar a les 22.00

Operaris van instal·lar ahir noves butaques a la sala principal del Screenbox Funatic, que podrien estrenar-se demà o divendres.

Operaris van instal·lar ahir noves butaques a la sala principal del Screenbox Funatic, que podrien estrenar-se demà o divendres.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les sales de cine lleidatanes han hagut de modificar el seu horari de projecció i eliminar les sessions golfes per adaptar-se al toc de queda decretat diumenge per les autoritats sanitàries. Aquesta mesura per frenar els contagis estableix que els esdeveniments culturals a Catalunya podran tancar a les deu de la nit.

Així, el complex lúdic de cine Screenbox de Lleida ha suprimit les projeccions que començaven a partir de les nou de la nit. És el cas de les pel·lícules Verano del 85 (21.15), Eso que tú me das (21.30) o La voz humana (22.15), la projecció de les quals estava prevista per avui. També els Cinemes JCA Alpicat, que aquesta setmana ofereixen al públic un catàleg amb 18 films, iniciaran la majoria de sessions entre les cinc i les set de la tarda. Així mateix, les últimes projeccions de la pel· lícula infantil Trolls 2 i Eso que tú me das, el documental dirigit per Jordi Évole i Ramón Lara que recull l’última entrevista de Pau Donés, començaran poc després de les 20.00 hores.

Per la seua part, el responsable del Circuit Urgellenc, Pere Aumedes, va explicar a aquest diari que “és una satisfacció poder continuar fent cine, ja que les sales són espais segurs que respecten tots els protocols de seguretat i permeten a la població escapar-se momentàniament d’aquesta situació tan complexa”. El Circuit, que gestiona els cines de Tàrrega, Balaguer, Agramunt, Mollerussa, Tremp, Bellpuig i Vielha, ha programat totes les sessions entre les 17.00 i les 20.15 hores. En aquest sentit, ha suprimit de la cartellera de la capital de l’Urgell les pel· lícules Cartas mojadas i Trolls 2, que estaven programades per a les 20.45 i les 21.00 hores, respectivament.

Respecte a les restriccions sanitàries derivades de la pandèmia de la Covid-19, Aumedes va explicar que “la venda d’entrades ha caigut un 35-40% respecte a l’any passat. Amb les noves limitacions d’horari que ha imposat la Generalitat només queda adaptar-se, igual com vam fer amb els protocols sanitaris, i esperar la resposta del públic”. Així mateix, va valorar positivament que “almenys ens deixen finalitzar l’activitat a les deu de la nit, la qual cosa ens dóna més marge de moviment en les projeccions

tracking