SEGRE

ESNOTICIA

Mossos i policies locals de Lleida ja sancionen amb 300 euros per incompliment del toc de queda

Estableixen controls fixos en carreteres per controlar vehicles i dinàmics als nuclis urbans

Un dels controls que els Mossos d’Esquadra van establir ahir a la nit a les carreteres de Lleida.

Un dels controls que els Mossos d’Esquadra van establir ahir a la nit a les carreteres de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra i les policies locals van començar ahir a imposar multes a les persones que incomplien el toc de queda, després que diumenge a la nit les patrulles fessin una tasca informativa i divulgativa de les noves restriccions de mobilitat establertes per la Generalitat per frenar els contagis de Covid-19. Ahir a la nit, a partir de les 22.00 hores, es van establir controls fixos dels Mossos en carreteres per controlar vehicles, ja que per poder circular després de les deu de la nit i fins a les sis del matí s’ha de disposar del certificat d’autoresponsabilitat que justifiqui el desplaçament.

Així mateix, als nuclis urbans, tant Mossos d’Esquadra com policies locals van establir controls dinàmics que patrullaven els carrers, com és el cas de Lleida, amb la Guàrdia Urbana, o de Tàrrega, amb la Policia Local.

A la capital de l’Urgell, el consistori va ressaltar que diumenge passat a la nit només es va informar els ciutadans i va destacar que no es van registrar incidents.

Sobre aquest punt, el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, va assenyalar ahir que les persones amb actituds desafiadores amb la normativa rebran “la contundència” dels efectius i les multes aniran dels 300 als 6.000 euros.

Durant la nit de diumenge a dilluns, la policia catalana va establir 31 punts de control i va informar 101 vianants i deu conductors a Catalunya, sense cap detingut.

Respecte a l’actuació policial quan es trobin persones sense llar al carrer durant el toc de queda, Sallent va anunciar que avisaran les policies locals perquè s’activin els serveis socials.

Interior augmenta la coordinació entre els cossos policials

El departament d’Interior es va reunir ahir amb totes les policies locals de Catalunya per coordinar-se després de l’aprovació del toc de queda per “reforçar al màxim” la col·laboració entre els Mossos d’Esquadra i les policies locals. L’encontre va ser presidit pel conseller, Miquel Sàmper, i es va acordar una reunió mensual entre el departament i totes les policies locals i reunions més freqüents per regions policials per “intensificar” la coordinació dels cossos. Sàmper també va voler conèixer la situació de les policies locals i va aprofitar per posar de relleu la “rellevància” de la seua tasca, especialment en els últims mesos.

Les sancions per saltar-se el toc de queda estan regulades pel decret llei en matèria de Covid i per la llei de seguretat ciutadana en cas de desobediència. “Algú que camina pel carrer i no pot justificar-ho, si és la primera vegada que se l’intercepta, se li generarà un expedient amb proposta de sanció d’uns 300 euros”, va recordar el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent. Als que tinguin una actitud desafiadora, va afegir, se’ls aplicarà la norma amb contundència.

Un dels controls que els Mossos d’Esquadra van establir ahir a la nit a les carreteres de Lleida.

Un dels controls que els Mossos d’Esquadra van establir ahir a la nit a les carreteres de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

tracking