SEGRE

El pla de Lleida registra la menor transmissió del virus

Salut destaca que és la zona amb l’evolució més favorable

Imatge del CUAP de l'avinguda Prat de la Riba de Lleida.

El pla de Lleida suma 150 nous casos de coronavirus i el risc de rebrot continua creixentMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“La regió sanitària de Lleida és l’únic territori de Catalunya que té una evolució més favorable quant a la velocitat de transmissió del virus”, va afirmar ahir el cap de la Unitat de Seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz. Aquesta taxa, que es diu Rt, és d’1,15 al pla, és a dir, que 1 persona infectada n’encomanarà de mitjana 1,15. La mitjana catalana és d’1,52.

“Lleida és la zona on la desacceleració és més pronunciada”, va prosseguir Mendioroz, encara que va destacar que els índexs continuen sent molt alts. I és que el risc de rebrot a Ponent ha pujat 43 punts, fins als 567, però és la regió sanitària on és més baix, ja que la mitjana catalana és de 887 i tres regions superen els 1.000 punts.

D’altra banda, Mendioroz també va dir que a l’Alt Pirineu i Aran “la situació del virus és de pujada”. El risc de rebrot també va augmentar fins als 597, per la qual cosa també és de les zones amb la taxa més baixa.

Així mateix, la província de Lleida va registrar ahir 286 casos més de Covid, dels quals 242 corresponen al pla, amb un total de 15.377 contagis, i 44 al Pirineu, amb 1.652.

Tant Mendioroz com el secretari de Salut, Marc Ramentol, van coincidir que la situació a Catalunya és “crítica”, van explicar que el 46 per cent d’ingressats a les UCI són de coronavirus i que “el 40% de persones continuen sense complir les quarantenes”. Així mateix, Ramentol va anunciar que l’aplicació de rastreig de positius Radar Covid ja és operativa. Quan un usuari notifica que és positiu, l’app envia una alerta a tots els seus contactes estrets de les darreres 48 hores.

tracking