SEGRE

ESNOTICIA

Menys operacions i visites als hospitals de Lleida i reobre l'hotel Salut Nastasi

Consultes presencials, les imprescindibles, i es mantenen les proves || Reubicació d'habitacions per poder tenir més llits

Imatge d’arxiu de preparació d’habitacions de l’hotel Nastasi per a malalts de Covid el mes de març passat.

Imatge d’arxiu de preparació d’habitacions de l’hotel Nastasi per a malalts de Covid el mes de març passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria viuen la seua tercera onada de Covid-19, i la gerència de l’Institut Català de la Salut a Lleida (ICS) i el departament de Salut estan prenent diferents decisions per afrontar-la. Per exemple, s’està duent a terme més cirurgia sense ingrés, davant la necessitat de llits per a contagiats de coronavirus. De fet, i també per aquesta raó, en els propers dies es reobrirà l’hotel Salut Nastasi per a aquelles persones que estiguin passant la fase final de la malaltia, però que encara no poden rebre l’alta hospitalària.

A primera hora d’ahir, a la regió sanitària de Lleida hi havia 132 persones hospitalitzades per Covid, quatre més. D’aquests, 67 es troben a l’Arnau –14 a l’UCI– i 53 són en dos plantes plenes. Al Santa Maria hi ha 17 malalts estables i un a l’UCI, mentre que a les clíniques privades n’hi ha 47.

Fonts de Salut van explicar que si la setmana passada es van dur a terme 150 operacions, “aquesta setmana seran menys”. Cal tenir en compte que quan els quiròfans estan a ple rendiment se’n fan unes 285 a la setmana. Tot i així, des de l’ICS van assenyalar que es faran més de cent intervencions, però menys amb ingrés. A més, per disposar de més llits, al Santa Maria es resituaran les habitacions dels metges de guàrdia. De moment, però, no es preveu utilitzar el Pavelló Onze de Setembre, preparat des de l’estiu com a possible hospital, per falta de personal.

D’altra banda, s’ha traslladat als diferents serveis que només facin les consultes presencials “imprescindibles”, però que les proves diagnòstiques no se suspenen.

Els professionals també tenen indicacions que quan mengin sense mascareta durant el descans no coincideixin més de dos o tres persones per evitar brots dins de l’hospital. Des de Salut van afirmar que els contagis de Covid aniran en augment almenys “durant 10 dies”.

tracking