SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Desarticulen una xarxa de tràfic de cocaïna i detenen quatre persones

Una investigació dirigida per un jutjat de Lleida amb escorcolls al Vendrell i Osca || Els arrestats passaran demà a disposició judicial a Ponent

Imatge del judici que es va celebrar ahir a l’Audiència de Lleida.

Imatge del judici que es va celebrar ahir a l’Audiència de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional va detenir ahir, en el marc d’una investigació dirigida pel jutjat d’instrucció número 3 de Lleida, quatre persones acusades de formar part d’una xarxa de tràfic de cocaïna, segons van informar fonts solvents a aquest diari. Agents del cos policial a Lleida es van desplaçar fins al Vendrell (Tarragona) i altres localitats catalanes i d’Osca per practicar les detencions i els escorcolls. A la capital del Baix Penedès van desplegar un ampli dispositiu en què fins i tot va participar un helicòpter. Els investigadors van detenir el propietari d’un bar i van fer un escorcoll a l’establiment i altres domicilis i en el qual va participar un gos de la unitat canina a la recerca de substàncies estupefaents.

Els investigadors sospiten que la xarxa operava des de Lleida, lloc en el qual es va iniciar la investigació, Osca i el Vendrell i comptaven amb diferents punts de distribució i emmagatzemament de la droga, principalment cocaïna.

Gran part de l’operatiu es va desenvolupar al Vendrell, on van arrestar el propietari d’un bar

Està previst que els detinguts passin a disposició judicial demà als jutjats del Canyeret. Estan acusats dels delictes contra la salut pública i pertinença a organització criminal. La investigació es troba sota secret d’intervencions i no van transcendir-ne més detalls.

Justifiquen que tenien substàncies per a autoconsum

L’Audiència de Lleida va acollir ahir la primera sessió del judici contra sis acusats de traficar amb cocaïna a Lleida i Balaguer. Tres dels acusats van declarar que la droga que els va intervenir la Policia Nacional era per a consum propi mentre que uns altres tres acusats es van negar a declarar. En la jornada d’ahir, van declarar agents que van detenir un dels acusats a Balaguer, que va provar de fugir a peu al ser interceptat mentre feia una entrega. La Fiscalia demana penes d’entre quatre i sis anys i nou mesos de presó per als acusats. El judici continuarà avui amb més declaracions.

tracking