SEGRE

ENSENYAMENT INVESTIGACIÓ

Denúncia davant d'Educació pel cas de suposats abusos d'un professor de Lleida

La família afectada critica que el docent continuï fent classe || Una exalmuna l'acusa de tocaments quan era menor

La família va denunciar a l’agost el professor davant dels Mossos.

La família va denunciar a l’agost el professor davant dels Mossos.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La família de la jove que l’agost passat va denunciar davant dels Mossos d’Esquadra un professor de Filosofia de l’institut Màrius Torres per suposats abusos sexuals ha presentat aquesta setmana una denúncia davant del departament d’Educació perquè afirmen que no s’ha pres cap mesura preventiva contra el docent, malgrat que ja ha estat imputat, segons ha pogut saber aquest diari. També recorden que el docent ha continuat impartint classes durant aquest mes i mig.

Els afectats, que tenen un altre familiar al centre, asseguren que no han rebut cap tipus de comunicació per part del departament o d’inspecció des que es va iniciar el curs escolar. A més, pel que sembla, el mateix investigat hauria explicat a altres docents qui és l’exalumna que el va denunciar. Per la seua part, des del departament van informar que la denúncia de la família “serà contestada convenientment” i que, com que el cas està judicialitzat, no poden actuar administrativament. Educació ha mantingut des que es va conèixer la denúncia que preval la presumpció d’innocència del docent i el deure de no vulnerar cap dels seus drets.

El professor de Filosofia està imputat i una altra dona afirma haver patit una situació similar

Val a recordar que la denunciant, que en el moment dels fets tenia 17 anys, va ratificar la setmana passada davant del jutjat el que havia dit a la policia, i va assegurar que l’investigat li va fer tocaments amb el pretext de fer-li un massatge per una contractura quan va acudir a casa seua a recollir uns llibres. Es tracta, doncs, d’una denúncia “creïble”, segons van manifestar fonts judicials. A més, una altra exalumna, que ara té 33 anys, també va explicar que va viure una cosa similar amb el docent. Ja ha prestat declaració davant dels Mossos i el seu testimoni està en mans del jutge d’Instrucció número 2 de Lleida, com va avançar SEGRE. En aquest sentit, va afirmar que li va succeir una cosa similar quan tenia 18 anys i el denunciat la va convidar a casa seua per fer repàs per a la selectivitat. Aquestes diligències policials no donaran pas a cap altra causa, però podrien reforçar l’acusació.

tracking