SEGRE

ESNOTICIA

Limiten superfície i aforament en el comerç no bàsic

A un màxim de 800 metres quadrats de venda

El Wala de Lleida ja va obrir al maig reduint superfície.

El Wala de Lleida ja va obrir al maig reduint superfície.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una de les noves restriccions que avui mateix han entrat en vigor és que els centres comercials han de romandre tancats –tret de les botigues de productes essencials– i que els establiments d’articles no essencials de més de 800 metres quadrats de superfície hauran de reduir la zona d’exposició al públic a com a màxim aquesta superfície. Una mesura que a Lleida afectarà una desena d’establiments que compleixen aquests requisits. Queden exempts d’aquesta restricció els de productes alimentaris. A altres, els comerços d’un altre tipus de productes hauran de reduir l’aforament a un 30%.

Arran de l’anunci de la Generalitat, grans superfícies de Lleida ja han pres mesures per poder obrir avui però amb la superfície i l’aforament limitats. Un exemple són les botigues de roba i complements esportius Wala i Unipreus, que ho assumeixen “amb resignació”. Així ho va afirmar el gerent del grup, Jordi Querol, que va detallar que “és una mesura similar a la que es va aplicar durant la desescalada després del primer confinament de març a maig i ja hem adaptat les nostres botigues per poder obrir sense problemes”. Querol va dir que ara per ara “anirem tirant com puguem i adaptant-nos a les circumstàncies”, però va mostrar la seua preocupació perquè aquestes restriccions puguin afectar la campanya d’hivern, una de les més importants. “Aquest any està sent una muntanya russa, de setembre a octubre ha anat bé, però ara no sabem com anirà la campanya d’esquí; de fet, no sabem ni si les estacions podran obrir amb normalitat”, va lamentar Querol.

Les patronals assumeixen les restriccions, “per necessàries”, però volen més ajuts per al sector

D’altra banda, les patronals del comerç van assumir les noves restriccions, ja que “si són necessàries no hi ha res a discutir”. Així ho va assegurar el president de Pimec Comerç, Manel Llaràs, que va dir que “millor adoptar aquestes mesures ara que durant la campanya de Nadal, perquè si en aquelles dates no podem obrir amb normalitat la situació serà demolidora per al sector i només beneficiarà les grans marques”. Al seu torn, va demanar “responsabilitat” als clients i va considerar “és millor un tancament perimetral que domiciliari, però això no convidarà el ciutadà a comprar”. La presidenta de la Fecom, Maria Rosa Eritja, va recalcar que “no hi ha res a criticar a les restriccions”, però es va mostrar pessimista, ja que “potser per Nadal seguim igual”. Eritja va demanar més ajuts concrets per al comerç, ja que altrament “el 60% de botigues no podran aguantar”, i va criticar que “no hi ha hagut una ajuda específica per a nosaltres, les hem hagut de compartir”.

tracking