SEGRE

POLÍTICA MUNICIPAL

El pavelló 3 de la Fira tornarà a ser alberg per a persones sense sostre a partir de dilluns

En el marc del pla Iglú, i seria diürn si hi ha confinament domiciliari || El ple aprova un conveni per allotjar famílies en situacions d'emergència en pisos socials en lloc de fer-ho en hostals

El pavelló 3 de Fira de Lleida acull temporers a l'estiu.

El pavelló 3 de Fira de Lleida acull temporers a l'estiu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pavelló 3 de la Fira de Lleida serà des de dilluns alberg nocturn de sensesostre en el marc del pla Iglú, que aquest any s’avança i estarà actiu fins al març. Aquest equipament ja va acollir a l’estiu els temporers sense domicili. El govern de la Paeria contempla també que el pavelló pugui allotjar aquestes persones durant el dia en el cas que s’acabi decretant un confinament domiciliari. Amb aquesta decisió, l’ajuntament descarta altres alternatives com l’antic Hostal Mundial. L’hivern passat, el govern va habilitar primer el refugi nocturn al centre cívic de Balàfia i després al centre obert del Barri Antic.

Així mateix, el ple de la Paeria, que ahir va tornar a ser íntegrament telemàtic, va aprovar una moció de la CUP per garantir el dret a l’empadronament, així com un conveni entre Paeria i EMU per gestionar pisos per allotjar famílies que es troben en situacions d’emergència, en lloc d’anar a l’alberg o a establiments hotelers. Va prosperar amb l’abstenció del PP, que va reclamar un límit d’habitatges per barris per evitar guetos. El tinent d’alcalde Sergi Talamonte va replicar que no poden descartar habitatges per la seua ubicació. El PSC va demanar ampliar el parc de pisos socials per cobrir tota la demanda i Ciutadans, un informe tècnic.

Aprovada una moció de la CUP per garantir el dret a l’empadronament

A més, hi va haver unanimitat en la ratificació del conveni per a les subvencions a comerç i restauració per les pèrdues pel confinament del juliol. La tinent d’alcalde Jordina Freixanet va dir a les 10.30 hores que des de les dotze de la nit ja havien rebut 32 peticions i va reclamar “certeses i recursos a les administracions superiors i alternatives per mantenir oberts els negocis”. Ciutadans creu que “arriben molt tard, però els afectats necessiten l’ingrés de seguida” i el Partit Popular va demanar immediatament ajuts per la tercera onada. L’oposició també veu tardana la supressió de la taxa als paradistes si no hi ha mercat per Covid i el govern va incidir que aquest any perdran entre 4,5 i 7 milions en ingressos.

D’altra banda, José María Córdoba va prendre possessió de forma telemàtica com a edil de Cs en substitució de José Luis Osorio, que va renunciar.

tracking