SEGRE

ECONOMIA

Les restriccions per la Covid-19 deixen menys compradors al mercat de Pardinyes però els paradistes celebren poder vendre

Els venedors temien que es tornessin a suspendre la venda d'aliments frescos a l'aire lliure per les noves mesures

Les restriccions per la Covid-19 deixen menys compradors al mercat de Pardinyes però els paradistes celebren poder vendre

Les restriccions per la Covid-19 deixen menys compradors al mercat de Pardinyes però els paradistes celebren poder vendreMAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les noves restriccions de mobilitat el cap de setmana han fet que l'afluència de compradors aquest matí al mercat de Pardinyes, a Lleida ciutat, hagi estat menor.

Els paradistes, però, celebren que el mercat es mantingui obert i que no s'hagi optat per suspendre'l, com ja va passar el passat mes de març.

Fins i tot la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha demanat als alcaldes del país que mantinguin aquests espais de venda d'aliments frescos, ja que són una "necessitat" per no trencar la cadena alimentària. Per contra, Torrefarrera ha decidit suspendre el dels diumenges.

Els paradistes, en especial els que es dediquen a la venda de productes frescos, coincideixen amb Jordà en demanar als municipis que mantinguin els mercats setmanals oberts tot i les noves restriccions decretades pel Govern.

De fet, veuen com un "greuge comparatiu" que les grans cadenes de supermercats hagin funcionat amb normalitat durant tota la pandèmia mentre alguns mercats han estat suspesos.

A més, el paradista Josep Segura explica que és "molt millor" comprar al mercat ja que considera les mesures de seguretat es respecten més, i la Maria Carme Camins defensa que hi ha moltes famílies de pagès que en depenen de manera directa d'aquestes vendes i afegeix que no es tracta d'un "luxe" sinó d'un sector essencial. "És la nostra forma de guanyar-nos la vida", remarca el paradista Andreu Aragonés.

tracking